Gazete Vatan Logo

TSK'dan flaş açıklama

TSK'dan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

-Bölücü Terör Örgütü mensubu sekiz terörist, habur Sınır Kapısı Emniyet Amirliğine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Teslim olan teröristlerle ilgili adli tahkikat başlatılmıştır.

-Şırnak İli Uludere İlçesi, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığınca, Karaçalı Tepe Üs Bölgesinden yapılan gözetlemede, iki kişilik Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tespit edilmiş ve açılan ateşle teröristler etkisiz hale getirilmiştir.

-Şırnak Merkez İlçesi Tahtakaya Tepe bölgesinde, 01 Eylül 2015’te yapılan operasyonda etkisiz hale getirilen bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist, yapılan arazi aramasında silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.

-Hakkari İli Şemdinli İlçesi, Karakol Tepe bölgesinde icra edilen Arama Tarama faaliyeti kapsamında; Beş adet şemsiye, 100 adet Doçka fişeği, muhtelif yaşam malzemesi, dört adet uyku tulumu, kıyafet ve bir adet El Yapımı Patlayıcıya tuzaklanmış telsiz bulunmuştur. Bulunan patlayıcı imha edilmiştir.

Haberin Devamı

-Şırnak İli Uludere İlçesi Ortasu Köyü Ceviz Deresi Mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, önceden menfeze yerleştirilen EL Yapımı Patlayıcı ile tuzaklanmış altı kilogramlık Yangın Söndürme Cihazı bulunmuştur. Savcılık talimatıyla düzenek kontrollü olarak patlatılmıştır.

-Hakkâri İli Şemdinli İlçesi Konur Köyü mülki sınırlarında bir inşaat firmasına ait yol yapım şantiyesine gelen dört Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist Bölücü Terör Örgütü propagandası yapmış, gruptan ayrılan iki terörist Yaylapınar Köyünde bulunan köprüyü El Yapımı Patlayıcı ile tahrip etmiş ve müteakiben şantiyede bulunan üç adet iş makinasını yakmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır.