Gazete Vatan Logo

TSK’da yeni dönem

Erdoğan ve komuta kademesince de giyilen yeni kamuflaj üniformaların temmuz başına kadar tüm birliklere dağıtılması planlanıyor

TSK’da yeni dönem

TSK’da kamuflajların yenilenmesinde sona gelindi. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcında G.Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komuta kademesi, Hatay’daki askeri birlikleri ziyaretinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın giydiği koyu renkli kamuflajlar Mehmetçik’in yeni üniforması oldu. Yeni üniformalarla TSK’ya sızan FETÖ’cülerin 15 Temmuz 2016’da oluşturduğu kötü intibanın ortadan kalkacağı değerlendiriliyor.

Zeytin Dalı’nda kullanıldı

TSK’da yeni kamuflajlara yönelik çalışmaların ilk aşaması tasarım oldu. Üniformaların yeniden tasarlanmasına Org. Akar’ın emriyle 2016’da başlandı. Yeni tasarım üniformayı da ilk Org. Akar giydi. Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakılınca askerlerin görünmesini engelleyen, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşla üretilen yeni kamuflajlarda en büyük farklılığı, rütbenin taşındığı yerde oldu. Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Org. Akar’ın giydiği üniformada göğsün sağ bölümünde yer aldı. Rütbe boyutunun diğerine oranla daha küçük olduğu bölümün hemen altında ise soyadı ve kan grubu bilgisinin bulunduğu isimlik yer aldı. Bröveler ise eski üniformalardaki yerlerini korudu.

Haberin Devamı

Bahriyelilerin de üniforması değişmişti

Deniz Kuvvetleri’nde de eğitim üniformaları 2017’de değiştirilmişti. “Bahriye mavisi” olarak bilinen lacivert ağırlıklı yeni üniforma ilk olarak eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu tarafından kullanılmıştı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığında çalışmaların ardından “işbaşı” olarak adlandırılan ve gemide görev yapan personelin giydiği bej rengi eğitim üniforması koyu lacivert pantolon, denizci mavisi gömlekten oluşan yeni üniforma lacivert renkli rüzgarlık ile tamamlandı.

Bordo berelilerde de üniforma değişikliği

Yeni kamuflaj üniformalarının üretimine başlandı. Üniformaların temmuz başına kadar birliklere gönderilmesi ve Mehmetçik tarafından kullanılması planlanıyor. Öte yandan, pilotlar tarafından kullanılan tulumlarla Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin üniformalarında da değişikliğe yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Haberin Devamı