Gazete Vatan Logo

TSK'dan flaş operasyon açıklaması

TSK : Avaşin-Basyan, Zap ve Çukurca bölgelerindeki PKK'ya ait 12 hedef hava harekatıyla imha edildi

TSK'dan flaş operasyon açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan, Zap ile Hakkari'nin Çukurca kırsalındaki bölücü terör örgütüne ait hedeflere hava harekatı düzenlendi. Harekatta, savaş uçaklarıyla toplam 12 hedef imha edildi.
TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, anlık bir istihbarat üzerine bölücü terör örgütüne yönelik hava harekatı düzenlendi.
Savaş uçaklarıyla 11.06-11.30 saatlerinde, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan, Zap ile Hakkari'nin Çukurca kırsalında bölücü terör örgütüne ait 12 hedef imha edildi.

ÇUKURCA'DA 13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'nin Çukurca ilçesi kırsalında devam eden operasyonda dün çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 13 kişinin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütüne yönelik Çukurca kırsalında hava destekli operasyon devam ediyor.

Güvenlik güçleri ile teröristler arasında dün sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 13 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca Çukurca'daki Hisar Dağı ve Güven Dağı bölgesine düzenlenen hava harekatında teröristlerin kullandığı sığınak ve havan mevzileri vuruldu.

Haberin Devamı

Erzurum'un Tekman ilçesinde ise bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı belirlenen bir sığınak, içindeki muhtelif yaşam malzemeleriyle imha edildi.