Gazete Vatan Logo

TSK açıkladı: Sayı 26'ya yükseldi

Bestler-Dereler bölgesi teröristlere mezar oldu. Hava harekatında 26 terörist öldürüldü. Teröristlerden birinin, bölücü terör örgütünün sözde Bestler Dereler cephe sorumlusu 'Soro' kod adlı terörist olduğu tespit edildi.

TSK açıkladı: Sayı 26'ya yükseldi

Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dünden itibaren gerçekleştirilen hava operasyonunda 18 terörist öldürülürken, 1 terörist ise yaralı olarak ele geçirildi. Şırnak Valiliği'nin yaptığı açıklamada, bugün saat 13:40'ta hava kuvvetlerinin ateşi ile yedi(7) Bölücü Terör Örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildiği açıkladı. Dünden itibaren bölgede devam eden operasyonlarda toplam 26 Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirildiği belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda hava kuvvetleri ve atak helikopterinin ateş desteğiyle sürdürülen operasyonda öldürülen terörist sayısı 26'ya ulaşırken, 1 terörist de yaralı olarak ele geçirildi. Yıllarca teröristlerin kampı olarak kullanılan Bestler-Dereler bölgesine dünden itibaren hava kuvvetleri F-16 savaş uçakları ve milli helikopter olan atak helikopterlerinin desteği ile sürdürülen operasyonlarda tespit edilen teröristler sığınaklarında vuruldu. Hava desteği ile sürdürülen operasyonda öldürülen terörist sayısı 18'e çıkarken, 1 terörist ise yaralı olarak ele geçirildi.
Sığınakları mezarları oldu
Terör örgütü PKK tarafından üs olarak kullanılan ve çok sayıda sığınağın bulunduğu bölgeye yapılan hava destekli operasyonla, teröristlerin kaldığı sığınaklar mezarları oldu. F-16 savaş uçakları ve atak helikopterlerinin ateş altına aldığı Bestler-Dereler bölgesindeki bir çok terörist sığınağı yerle bir edildi. Ateş altına alınan sığınaklardan kaçmaya çalışan teröristler de atak helikopterleri tarafından teker teker vurularak etkisiz hale getirildi. Dün başlatılan operasyonda şuan itibariyle öldürülen terörist sayısı 26'ya ulaşırken, 1 terörist ise yaralı olarak ele geçirildi.

ŞIRNAK'TA ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 26'YA ÇIKTI

Şırnak Bestler-Dereler bölgesinde dünden itibaren devam eden çatışmada, şimdiye kadar 26 terörist etkisiz hale getirildi. Gün içerisinde devam eden çatışmanın bilançosunu açıklayan Şırnak Valiliği'nden yapılan son yazılı açıklamada, "İlimiz Bestler-Dereler bölgesinde 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda Nalaguva Tepe bölgesinde bugün saat 13.40'ta Hava Kuvvetlerimizin ateşi ile 7 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirilmiştir. Dünden itibaren bölgede devam eden operasyonlarda toplam 26 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

BESTLER/DERELER SÖZDE CEPHE SORUMLUSU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından operasyonla ilgili bilgilendirmede ise şöyle denildi; "Operasyon kapsamında Nalaguva Tepe bölgesinde tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen operasyonda ilk tespitlere göre yedi terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Buna ilave olarak bir terörist de unsurlarımızca açılan ateş sonucu etkisiz hale getirilmiştir. Şu ana kadar operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 26 olmuştur. Operasyon devam ediyor. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Besta (Bestler/Dereler) sözde cephe sorumlusu SORO kod (İran uyruklu) adlı terörist olduğu tespit edilmiştir."

Bölgedeki operasyonların kararlılıkla devam ettiği ve tamamen teröristlerden temizlenene kadar da devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı