Gazete Vatan Logo

TSK: 7 terörist etkisiz hale getirildi

TSK'nın Siirt ve Hakkari'de sürdürdüğü operasyonlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi. Van Erciş'te bombalı saldırı eylemlerinde kullanılacağı belirlenen çalıntı plakalı bir araç ele geçirildi. Operasyonda PKK’lı teröristlerin termal kameralara karşı şemsiye kullandıkları şemsiyeler de ele geçirildi.

TSK: 7  terörist etkisiz hale getirildi

TSK'dan yapılan açıklamada, Siirt/Pervari’de icra edilen operasyonda, güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu teröristler arasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu beş terörist terörist etkisiz hâle getirildiği belirtilerek bir adet M-16 piyade tüfeği, 81 adet fişeği, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 165 adet fişeği, bir adet el telsizi ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği kaydedildi.

Hakkâri Çukurca’da devam eden operasyonda, birliklere silahlı saldırı hazırlığında oldukları keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere yönelik icra edilen topçu atışları sonucunda iki teröristin etkisiz hâle getirildiği bildirildi.

22 Haziran 2017 tarihinde, Bitlis Tatvan’da, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında, altı ayrı noktada toprağa gömülü bidonlar içerisinde bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 219 adet fişeği, 20 adet el bombası, dört adet roketatar mühimmatı, sekiz adet el yapımı patlayıcı ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtilerek bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık ettikleri tespit edilen 16 işbirlikçi şahsın yakalanarak gözaltına alındığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Van/Erciş’te, bölücü terör örgütü mensupları tarafından bombalı araçla saldırı eylemlerinde kullanılacağı tespit edilen çalıntı plakalı bir araç ele geçirildiği kaydedildi.

ŞEHİT PİYADE SÖZLEŞMELİ ER MUHAMMED BOZARSLAN-30 OPERASYONU
TSK’dan yapılan açıklanmada 8’inci Kolordu Komutanlığı sorumluluk sahasında; Bitlis ili Tatvan ilçesi Çavuşlar, Anadere köyleri bölgesinde; 20 Haziran 2017 tarihinde “Şehit Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Bozarslan-30 Operasyonu” başlatıldığı hatırlatıldı.
Bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi maksadıyla icra edilen operasyon kapsamında yapılan aramada 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 5 adet Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet HK-33 şarjörü, 219 adet Kalaşnikof piyade tüfeği mühimmatı, 3 adet anti tank RPG-7 roket mühimmatı, 4 adet RPG-7 roket sevk fişeği, 1 adet anti personel RPG-7 roket mühimmatı, 19 adet el bombası, 8 adet basma düzenekli EYP düzeneği, 6 adet hazırlanmış bant bloğu, 19 adet bantlı mat parçası, 2 adet el telsizi, 1 adet batarya şarj aleti, 37 adet örgütsel Kitap, 1200 metre kablo, 1 adet fotoğraf makinası, 1 adet dürbün ile çok miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Haberin Devamı

TERMAL KAMERALARA KARŞI ŞEMSİYE

Operasyonda PKK’lı teröristlerin termal kameralara karşı şemsiye kullandıkları şemsiyeler de ele geçirildi. Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kesiminde 21 Haziran’da yapılan operasyonda da çok sayıda şemsiye bulunmuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Termal kameralara yakalanmamak için farklı yöntem uyguladıklarının anlaşıldığını belirterek şu bilgiyi paylaşmıştı: "PKK, bunu yeni keşfetti ve ilk kez bu olayda kullandı. Teröristler siyah renkli şemsiyeleri açıp önlerini tutuyor ve hafif çömelerek şemsiye arkasına gizlenerek yürüyor. Siyah renkli şemsiyeler vücut ısısını kapattığı için termal kameralar tarafından tespit edilemiyor.”
Güvenlik ve istihbarat birimleri yaklaşık 2 ay önce PKK’nın Kuzey Irak’ta toplu şemsiye alımı yaptığını belirledi. Siyah renkte özel yapılan 5 bin şemsiye alan PKK’nın bu şemsiyeleri eyleme katılacak olan teröristlere dağıttığı belirtildi.

Haberin Devamı