Gazete Vatan Logo

YPG'nin Türkiye sınırı ile bağlantısı kopuyor

TSK'dan yapılan bilgilendirmede, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın 34'üncü gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 829'a yükseldiği bildirildi. Sarı Uşağı, Rahmanlı, Tell Dilur, Mikdad ve Ali Racu köylerini teröristlerden temizlendi. 34 günde arındırılan nokta sayısı ise 96 oldu. Kilis sınırının tamamı PYD'den temizlenirken, Hatay ve Gaziantep tarafında 10 kilometrelik sınır hattının temizlenmesiyle teröristlerin Türkiye ile bağlantısı kesilmiş olacak.

YPG'nin Türkiye sınırı ile bağlantısı kopuyor

TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Racu beldesine bağlı Sarı Uşağı ve Rahmanlı köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan kurtardı. Gün içinde Cinderes beldesindeki Tell Dilur köyü, Bülbül beldesine bağlı Mikdad ve Ali Racu köyleri de teröristlerden temizlenmişti.
TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde biri belde merkezi, 68'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 96 noktayı örgütten kurtardı.
Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:
"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Şeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı, Derviş Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana, Kırmızı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı Uşağı ve Rahmanlı köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Arşali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, Mervane, Heygece, Tell Dilur köyleri ve onlara hakim 3 tepe ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleşimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Uverkan, İkidam, Şeltah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, Dikmetaş, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleşimi."

Haberin Devamı

YPG'NİN TÜRKİYE BAĞLANTISI KOPUYOR

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri tarafından ortak yürütülen operasyonda PYD'nin Afrin bölgesinde Türkiye'yle olan sınır ilişiği sonlandırılmak üzere.

Şu anda Kilis'le Hatay'ın Hassa ilçesi arasında kalan yaklaşık beş kilometre PYD'nin denetiminde bulunuyor.

10 KİLOMETRELİK ALAN KALDI

Aynı şekilde Hatay'ın Kırıkhan ilçesi sınırında da beş kilometrelik bir sınır hattı daha PYD' kontrolünde.

Toplamda 10 kilometrelik sınıra sahip olan bu iki bölgede de kontrol sağlandığında Afrin'deki PYD unsurlarının Türkiye sınırıyla bağlantısı kesilmiş olacak.

Sınır operasyonlarının tamamlanmasıyla Afrin kent merkezine doğru ilerleyişin başlaması bekleniyor.

HAVA OPERASYONU DEVAM EDİYOR

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor.

Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 829 oldu.

Haberin Devamı