Gazete Vatan Logo

Trump Venezuela’yı bitirmeye kararlı

ABD yönetiminin, Venezuela lideri Maduro’nun muhaliflere yönelik baskılarına tepki olarak, ülkenin enerji sektörünü hedef alan yaptırımlara hazırlandığı iddia edildi

Trump Venezuela’yı bitirmeye kararlı

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela yönetimini hedef alan yeni yaptırımlara hazırlanıyor. Reuters haber ajansına konuşan Beyaz Saray kaynakları Trump’ın, Venezuela’nın başlıca ihraç maddesi olan petrolden elde ettiği geliri hedef alan bir dizi yaptırım üzerinde çalıştığını belirtti.

Yaptırımların başlıca hedefinin, Venezuela devletine ait olan petrol şirketi PDVSA olacağı belirtiliyor. Henüz kağıt üzerinde olan yaptırımlarla PDVSA’nın ABD pazarında faaliyet göstermesinin engellenmesi amaçlanıyor.

‘Tüm seçenekler masada’

ABD’li yetkililer, ülkenin üçüncü en büyük petrol tedarikçisi olan Venezuela’nın enerji sektörüne büyük darbe vurması beklenen yaptırımların, masadaki seçeneklerden bir tanesi olduğunu, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya karşı atılacak nihai adıma henüz karar verilmediğini belirtti.

Venezuela’da, başta başkent Caracas olmak üzere büyük şehirlerde son 3 ay içerisinde düzenlenen iktidar karşıtı gösterilerde 60’ın üzerinde sivil hayatını kaybetmişti.

Maduro, muhaliflerin ülkede sosyalist iktidarı sona erdirmeye çalışan ABD’nin piyonları olduğunu öne sürüyor.

Haberin Devamı

Petrol fiyatlarında son yıllarda yaşanan hızlı düşüş, ihracatının yüzde 95’ini petrolün oluşturduğu Venezuela’nın ekonomisine ağır bir darbe indirmişti.