Gazete Vatan Logo

Trump ve Clinton son kez kozlarını paylaştı

Demokrat Parti'nin başkan adayı Clinton ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Trump, son kez canlı yayında karşı karşıya geldi.

Trump ve Clinton son kez kozlarını paylaştı

Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, 8 Kasım'da gerçekleştirilecek seçim öncesinde, Nevada Üniversitesi'nde gerçekleştirilen münazarada son kez canlı yayında kozlarını paylaştı. Clinton ve Trump'ın konuşmalarından satır başları şöyle: GÖÇ SORUNU Trump: Bizim kuvvetli sınırlara ihtiyacımız var. Yasa dışı olararak ülkeye giriyorlar. Sınır olmazsa ülke olmaz. En büyük sorun güney sınırımızdan ülkemize giren uyuşturucu. Uyuşturucudan korunmak için güçlü sınırlarımız olmalı. İlk yapacağım eylemlerden bir tanesi; sınırı güvenlik altına almak. Kötü adamlar var ve onları sınır dışına çıkarmak.

Clinton: Ben ailelerin çocuklarından ayrılmasını istemiyorum. Belgesi olmayan kişiler var. Dört milyon da çocuk var. Trump belgesi olmayanların sınır dışı edileceğini söylemişti.

ABD BAŞKANLIĞINA UYGUNLUK

Trump: (Taciz suçlamaları) Bu hikayelerin çoğu yalanlandı. İnsanlara bin beş yüz dolar ödediler. Ben eşimden özür dilemedim. Çünkü hiç bir şey yapmadım. Hiç birini görmedim. Ben kampanya ekibi olduklarını düşünüyorum. Başlatan da Hillary. Öyle değilse de ünlü olmak istiyorlar.

Clinton: Bunları yapmış olamam çünkü yeterince güzel değiller demişti. Bir başka kadın için de tercihim olmaz demişti. Kadın gazeteciye de saldırmıştı. Onların onurlarını zedeliyor. Bunun nasıl bir his olduğunu bilmeyen bir kadın yoktur sanırım. Bir sonraki başkanımız nasıl bir insan olacak. Farklılıklarımızı nasıl kullanacağız bunun üzerinde odaklanmamız lazım. Kadınlara neler yaptığını biliyoruz.

MUSUL Clinton: Irak ordusu bir yandan da sahada bulunan özel kuvvetlerden destek alıyor. IŞİD'in üzerinden gözümüzü ayırmamamız lazım. Musul’u alacağız ve sonra da Rakka’yı alacağız.

Trump: Musul'da DAEŞ’in liderlerini ele geçirmeye çalışıyorlar. Şu an Musul için savaşıyoruz. Ama Musul zaten bizdeydi. Tek yapmamız gereken orada kalmaktı. Musul’u tekrar ele geçireceğiz. Sandıklarından çok daha fazla ölüm oldu. Ama bizim ele geçirmek istediğimiz liderler kaçtılar. Şimdi biz Musul’u alacağız. Bundan İran faydalanacak. Özetle kazanan İran olacak.

ABD HALKI NEDEN SİZİ SEÇSİN

Haberin Devamı

Clinton: Bütün Amerikan halkına sesleniyorum. Ben başkanlığı yakından görme şansına nail oldum. Herkesin hayatını daha iyi hale getirmek istiyorum. Başkanlığım boyunca şirketlerin değil ailelerin yanında olacağım. Bana fırsat verin.

Trump: Ordumuzun içi oyuldu ve bunun düzeltilmesi lazım. Polislerimiz saygı görmüyor. Mağazaya giderken vuruluyorsunuz. Oyu alıyorlar dört sene sonra görüşürüz diyorlar. Bu ülke dört sene daha Obama’yı kaldıramaz. Hillary'i seçmek Obama’yı seçmek demek.

Haberin Devamı