Gazete Vatan Logo

Trump üzerinden milyonlar kazandı

Trump’ın avukatı Michael Cohen’in, dünyanın önde gelen bazı firmalarından, ABD lideriyle aralarında ‘aracı’ olma vaadinde bulunarak milyonlarca dolarlık anlaşmalar imzaladığı ortaya çıktı

Trump üzerinden milyonlar kazandı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından izlemeye alınan avukatı Michael Cohen’in, aralarında Novartis, AT&T gibi dünya devlerinin bulunduğu bazı firmalardan, ‘Trump’la aralarında köprü kurması’ karşılığında milyonlarca dolar aldığı öne sürüldü. CNN televizyonunun haberine göre Cohen, Trump’ın 2016 başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından dünyanın önde gelen firmalarıyla bağlantıya geçerek ‘danışmanlık hizmeti’ önermeye başladı. İlaç devi Novartis’e yakın bir kaynak CNN verdiği demeçte, “Cohen firmalara kendisini, “Sizi kimin temsil ettiğini bilmiyorum, ama onları kovmanız gerekir. İşe almanız gereken kişi benim. Başkan’a en yakın isim benim. Onun özel avukatıyım” şeklindeki sözleriyle pazarlıyordu” dedi.

Haberde Cohen’in Novartis yöneticileriyle gerçekleştirdiği tek görüşmenin ardından 1.2 milyon dolarlık bir danışmanlık anlaşmasına imza attığı belirtildi. Telekomünikasyon firmadı AT&T’nin de 2017’de Cohen’e, Trump’ın özel görüşleri konusunda kendilerine yardımcı olması karşılığında en az 200 bin dolar ödediği kaydedildi. Güney Koreli ‘Kore Havacılık Endüstrileri’ firmasından 150 bin dolarlık bir ödeme aldığı söylenen Cohen’in, Kremlin’e yakın oligarklardan Viktor Vekselberg’le bağlantılı bir firmadan 500 bin dolar aldığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Beyaz Saray sessiz

İddiaları ilk gündeme getiren kişi Cohen’in, Trump’la yaşadığı cinsel ilişki konusunda basına konuşmaması için 2016’da 130 bin dolar ödeme yaptığı eski porno yıldızı Stormy Daniels’ın avukatı Michael Avenatti oldu. Avenatti, Cohen’in müvekkiline yaptığı ödemenin kaynağını araştırırken çok sayıda firmadan yapılan ödemelerle karşılaştığını belirtti. Beyaz Sara sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, Trump’ın Cohen’in yürüttüğü ‘lobicilik’ faaliyetlerinden haberi olup olmadığı şeklindeki soruya cevap vermekten kaçındı.

‘Ünlü sunucuyla aşk yaşıyor’

ABD lideri Trump’ın büyük oğlu Donald Trump Jr’ın, Fox News kanalı sunucularından Kimberly Guilfoyle ile beraber olduğu iddia edildi. Mart ayında 5 çocuğunun annesi Vanessa Trump ile 13 yıllık evliliklerini bitirme kararı alan 40 yaşındaki oğul Trump’ın birkaç haftadır 49 yaşındaki sunucuyla görüştüğü belirtiliyor. Daha önce ‘The Five’ adlı programı birlikte sunan çiftin ABD’nin yeni Almanya Büyükelçisi Richard Grenell onuruna verilen partiye birlikte katıldıkları kaydedildi.

Haberin Devamı

Havaalanında karşıladı

Kuzey Kore’nin ABD’yle ilişkilerini iyileştirme yönünde attığı adımlar kapsamında serbest bıraktığı 3 ABD vatandaşı, başkent Washington’a geldi. Başkan Trump ve eşi Melania, Washington yakınlarındaki St. Andrews Hava Üssü’ne giderek 2015’ten bu yana Kuzey Kore’de tutuklu bulunan Kim Dong chul, Kim Hak-song ve Tony Kim adlı Amerikan vatandaşlarını alanda karşıladı. Hava üssünde yaptığı açıklamada “Bu 3 harika insan için bugün özel bir akşam” ifadelerini kulanan Trump, Kuzey Kore ile “Yeni bir ilişkiye başlıyoruz” dedi. Kuzey Kore lideri Kim’e ABD vatandaşlarını serbest bıraktığı için teşekkür eden Trump, Kim’in Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması konusunda bir anlaşmaya varmak istediğine inandığını belirterek, “Bence gerçekten bir şeyler yapmak istiyor ve ülkesini gerçek dünyaya getirmek istiyor. Buna gerçekten inanıyorum” dedi. “Açıkçası bunun zirveden önce gerçekleşmesini beklemiyorduk” diyen Trump, ABD vatandaşlarını karşılamanın ‘büyük bir onur’ olduğunu ifade ederek “Ancak nükleer silahlardan kurtularsak bu gerçek bir onur olacak” dedi.

Haberin Devamı

Yine medyaya yüklendi

Başkan Trump, ülkede birçok olumlu gelişme olmasına karşın ana akım Amerikan medyasının kendisiyle ilgili olumsuz haber yapmasından şikayet ederek, “Neden yozlaşmış durumdayken medya ile çalışmak için bu kadar uğraşıyoruz ki? Akreditasyonlarını geri mi alsak?” diye mesaj attı. Açıklaması dikkatleri çeken Trump, özellikle CNN, Washington Post, NBC ve New York Times gibi liberal Amerikan medyasından eleştiri topladı. CNN kanalı Trump’ın sözlerinin kabul edilemez olduğunu savunurken, Trump’ın göreve geldiğinden bu yana medya ile sorunlar yaşadığına dikkati çekti. Trump’ın bazı medya kuruluşlarının akreditasyonlarını iptal etmeyi daha önce de düşündüğü iddia edilen haberde, bunun çok yanlış bir adım olacağı kaydedildi. Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Beyaz Saray Muhabirleri Derneği de Trump’ın sözlerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı