Gazete Vatan Logo

Trump tüm dünyaya ilan etti! 'Yarın geliyor'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Pyongyang'da Kim Jong Un ile bir araya geldi. Kim Jong Un'un sağ kolu Kim Yong Chol ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo New York'ta bir araya geldi. Kuzey Kore liderinin yazdığı mektubun kendisine yarın ulaşacağını belirten ABD Başkanı, Kim'le 12 Haziran'da görüşmeyi umut ettiğini söyledi

Trump tüm dünyaya ilan etti! 'Yarın geliyor'

Rusya Dışişleri Nakanı Lavrov, Pyongyang'da yaptığı ilk açıklamada Kuzey Kore ile ABD arasındaki müzakereleri değerlendirdi. Müzakerelerin başarılı olmasını istediklerini belirten Lavrov, "Elbette, Kuzey Kore dahil tüm tarafların çıkarlarını karşılayacak somut anlaşmalara destek vermeye hazır olacağız. Tek oturumda nükleer silahlardan arındırma hususunda çözüm bulmak mümkün değildir. Belli kademeler olmalıdır" diye konuştu.

NEW YORK'TA BİR ARAYA GELDİLER

Öte yandan, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağ kolu Kim Yong Chol, ABD'nin New York kentinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi. Kim Jong Un ve ABD Başkanı Donald Trump arasında planlanan tarihi zirve öncesi gerçekleşen görüşme, 18 yıl sonra Kuzey Kore'den ABD'ye yapılan en üst düzey ziyaret niteliği taşıyor.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

ABD ve Kuzey Kore arasındaki trafikte yeni gelişmeler var. Başkan Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kendisine mektup yazdığını açıkladı. Kuzey Kore heyeti, mektubu yarın Trump'a teslim edecek.

Haberin Devamı

Trump, Kim'le 12 Haziran'da görüşmeyi umut ettiğini ancak halen zirvenin netleşmediğini söyledi. ABD liderinin verdiği bilgiye göre, iki ülkenin heyetleri arasında gerçekleşen görüşmeler hayli verimli geçti.