Gazete Vatan Logo

Trump Towers’a görkemli tanıtım

Trump Towers İstanbul 2010 yılında tamamlanacak ve yaklaşık 500 milyon dolara mal olacak

Doğan ailesi, Taşyapı, Trump Organization ile Yeşil İnşaat’ın ortak projesi olan Trump Towers İstanbul için dün akşam bir kutlama gerçekleştirildi. Hilton Convention Center’daki kutlamada, Trump Towers İstanbul’un tanıtımı yapıldı. Mecidiyeköy’de biri ofis, diğeri rezidans olarak projelendirilen iki kule ve bir alışveriş merkezinden oluşacak Trump Towers, yaklaşık 23 bin metre karelik alan üzerinde inşa ediliyor. Trump Towers İstanbul’un 2010 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Avrupa’da ilk olarak Türkiye’de yükselecek Trump Towers’da ayrıca sinema salonları, dünyaca ünlü güzellik ve fitness merkezleri, restoranlar ve kafeler de yer alacak.

Trump’tan görüntülü mesaj

Amerikalı emlak kralı Donald J Trump’ın görüntülü mesajıyla başlayan gecede Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, kutlama sırasında gazetecilerin soruları üzerine, 2 blok halinde yapılacak, bir kulenin rezidans, bir kulenin de ofis olarak hayata geçirileceği projenin, arsayla beraber 500 milyon dolara mal olmasını beklediklerini, projenin bitiminde 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında gelir öngördüklerini, metre kare birim fiyatının da 6 ile 9 bin dolar arasında değişeceğini söyledi.

“İstanbul iyi bir pazar”

Donald Trump’ı temsilen geceye katılan kızı Ivanka Trump da İstanbul’un iyi bir pazar olduğunu, inşaat sektörü açısından büyük fırsatlar barındırdığını ifade etti. Trump, projenin dışının aynı kalacağını, ancak iç dekorda değişiklik olabileceğini kaydetti.

Kutlamaya, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Doğan ailesinden Aydın ve Sema Doğan, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Mehmet Ali Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı, Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Tayfun Beyazıt, Serdar Bilgili, Murat Yalçıntaş ve Nedim Esgin’in de aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

1960’ların jazz club havası ve siyah beyaz tonlarda hazırlanan dekor ile davetliler, The Rat Pack Revue Tribute Show ve Demet Tuncer’in performanslarıyla cazın keyfini çıkardılar.

Haberin Devamı