Gazete Vatan Logo

Trump’tan tatil çarkı

Başkan seçilmeden önce taraftarlarına, “Asla tatil yapmayacağım” diyen ve 2011’de yazdığı kitabında ‘tatilin anlamsız olduğunu’ söyleyen Trump, 17 günlük resmi tatili için kendisine ait golf kulübüne gitti

Trump’tan tatil çarkı

ABD Başkanı Donald Trump’ın tartışma yaratan 17 günlük resmi tatili dün resmen başladı. Büyük kızı Ivanka, damadı Jared Kushner ve üç torunuyla birlikte New Jersey’deki golf kulübüne giden Trump, yaklaşık 3 haftalık tatil süresinin tamamını kendisine ait olan golf kulübünde geçirecek.

Ancak ABD Başkanı’nın 17 günlük resmi tatili, yerel basında eleştiri konusu oldu. Trump’ın başkan seçilmeden önce seçim kampanyası boyunca ‘tatil yapmayacağını’ söylediğini hatırlatan Amerikan basını, Trump’ın verdiği sözlerin hiçbirisine sadık kalmadığını hatırlattı. Seçim kampanyasında taraftarlarına seslenen Trump, “Ben tatil yapan bir başkan olmayacağım. Benim boş vaktim olmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

Obama’yı eleştirmişti

Trump ayrıca, 2004’te kaleme aldığı ‘Think Like a Billionaire’ (Milyarder gibi düşün) adlı kitabında, “Tatil yapmayın. Ne anlamı var ki? Önemli olan işinizden keyif almanız. Eğer almıyorsanız, zaten yanlış bir iştesiniz demektir” diye yazmıştı. Trump 2011’de de eski ABD Başkanı Barack Obama’nın golf oynamasını eleştirerek, “Bu ne güzel bir iş. Başkan günlerce golf oynuyor. Sonra da 17 günlüğüne Hawaii’ye tatile gidiyor” demişti. Ağustos ayı ABD başkanlarının resmi tatil dönemi olarak biliniyor.

Haberin Devamı