Gazete Vatan Logo

Trump'tan Suudi Arabistan'a sert Kaşıkçı mesajı

ABD Başkanı Trump, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasından Suudi Arabistan'ın çıkması durumunda, Riyad'ı ağır şekilde cezalandırabileceklerini ifade etti.

Trump'tan Suudi Arabistan'a sert Kaşıkçı mesajı

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki başkonsolosluğuna girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında bir açıklama daha yaptı.

Perşembe günü CBS kanalına röportaj veren Trump, Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasından Suudi Arabistan'ın çıkması durumunda, Riyad'ı ağır şekilde cezalandırabileceklerini ifade etti.

Olayın hâlâ soruşturma aşamasında olduğunun altını çizen ABD Başkanı, "Bu adam bir muhabirdi" diyerek Kaşıkçı'nın ülkenin önde gelen gazetelerinden Washington Post'ta yazdığını vurguladı.

Röportajın henüz sadece bu kadarı yayımlandı. Ancak yarın programın tamamı ekranlarda olacak.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine büyük katkılarda bulunan ve Ortadoğu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak bilinen Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gitmiş, kendisinden bir daha haber alınamamıştı. (milliyet.com.tr)