Gazete Vatan Logo

Son dakika... Rusya'ya karşı harekete geçtiler!

ABD Başkanı Donald Trump diğer birçok ülke gibi, zehirlenen ajan krizinde 60 rus vatandaşının ABD'den sınır dışı edilmesi talimatını verdi.

Son dakika... Rusya'ya karşı harekete geçtiler!

ingiltere ile Rusya arasında yaşanan casus krizinin ardından, ABD, Almanya ve Fransa'dan İngiltere'ye destek geldi.

ABD Başkanı Donald Trump ABD'deki 60 Rus diplomatın sınır dışı edilmesi ve Seattle'daki Rus Büyükelçiliği'nin kapatılması talimatını verdi. ABD'li yetkililer kararın Rusya'nın ABD'deki istihbarat faaliyetlerinin saldırganlaşması üzerine alındığını duyurdu.
ELÇİLİĞİN KAPATILMA SEBEBİ ÜSSE YAKINLIK
Sınır dışı kararınınn New York'ta bulunan BM temsilciliğinde görev yapan 12 Rus diplomatı da kapsadığı belirtildi.
Seattle'daki Rusya Büyükelçiliği'nin ise ABD'nin şehirdeki denizaltı üssüne yakınlığı nedeniyle kapatılacağı bildirildi.
ALMANYA VE FRANSA DA HAREKETE GEÇTİ
Almanya ve Fransa da ülkelerinde bulunan 4 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı. Rusya'ya karşı adım atan ülkelerin sayısı ABD ve Almanya ile sınırlı kalmadı. Bu kararlarının açıklanmasından hemen sonra Polonya, Fransa ve Çekya belirli sayıda Rus diplomatı sınır dışı etmeye karar verdi. Polonya ve Fransa 4, Çekya ise 3 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini açıkladı.
BALTIK ÜLKELERİ DE BİLGİ VERDİ
Son olarak Polonya, Rusya Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak ülkedeki Rus diplomatların sınır dışı edileceği bilgisini verdi.
Rusya'nın Polonya Büyükelçisi Sergey Andreev gazetecilere yaptığı açıklamada sınır dışı kararıyla ilgili bilglendirildiğini söyleyerek, "Karar verildi. Polonya yakında bu kararı resmen açıklayacak" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Litvanya, Letonya ve Estonya Dışişleri Bakanlıkları da ülkelerindeki Rusya Büyükelçilerini bakanlığa çağırdı. Konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, bu ülkelerin de benzer bir karar vermeleri bekleniyor.
Letonya Başbakanı daha önce ülkedeki Rus diplomatları sınır dışı edeceklerini açıklamıştı.
AB KONSEYİ BAŞKANI AÇIKLADI
AB Konseyi Başkanı Tusk: "14 AB ülkesi Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı"

Haberin Devamı