Gazete Vatan Logo

Trump’tan Saddam’a övgü

ABD’de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’in terörizmle mücadelede iyi bir iş çıkarttığını öne sürdü.

Trump’tan Saddam’a övgü

ABD’de kasım ayında gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmayı garantileyen iş adamı Donald Trump, Irak’ın 2006’da idam ettiği devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’i övdü. Trump, Kuzey Carolina’nın Raleigh kentinde seçim kampanyası çerçevesinde yaptığı konuşmada, “Saddam Hüseyin kötü bir adamdı. Doğru mu?... Ama neyi iyi yapıyordu biliyor musunuz? Teröristleri öldürüyordu. Bu işi çok iyi yapıyordu” ifadesini kullandı. Trump, Irak’ın Saddam sonrası dönemde ‘terörizmin Harvard’ı’ haline geldiğini de savundu.

‘Emlak kralı’ lakaplı iş adamı, daha önce de Saddam Hüseyin ve Libya’nın 2011’de öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi gibi diktatörlerin hala iktidarda olmaları halinde dünyanın ‘yüzde 100 daha iyi bir yer’ olacağını iddia etmişti.

NBC kanalının yayınladığı son anket, Cumhuriyetçilerin yüzde 67’sinin, Trump’ı partinin başkan adayı olarak görmek istediğini ortaya koydu.

Heykeli yıkan Iraklı pişman

ırak’ın işgalini, Bağdat’ın Firdevs Meydanı’ndaki Saddam heykelini yıkarak kutlayan Iraklı Kadim el Jaburi, yaptığı şeyden pişman olduğunu söyleyerek, “Elimde olsa heykeli yeniden dikerdim ama öldürülmekten korkuyorum” dedi. Heykele ilk balyoz darbesini vuran El Jaburi, Bush ve Blair’ı da ‘yalancılıkla’ suçladı.

Haberin Devamı