Gazete Vatan Logo

Trump: Sadece şakalaştık!

G20 Hamburg zirvesinde Putin ile Trump'ın, "kamuoyuna açıkalnmayan ikinci bir götüşme yaptıkları" haberleri yankı yaratırken, ilk önce "ortada iğrenç bir yalan var" diye tepki gösteren Trump'tan daha detaylı açıklama geldi. ABD Başkanı, medyaya "1 saat kadar" diye yansıyan görüşmenin aslında "en fazla 15 dakika" sürdüğünü ve büyük bölümünün "şakalaşarak geçtiğini" söyledi. Kremlin sözcüsü ise, “Gerçekten de iki ülke liderinin yemek sırasında konuşma fırsatı oldu, ikili görüşmede ele alınan konularla ilgili görüş değişimi yapıldı ama bunu sanki birilerinden saklanan ayrı bir görüşme olarak konumlandırmak şizofreni tezahürü” diye ekledi.

Trump: Sadece şakalaştık!

New York Times'e konuşan Trump, zirvedeki akşam yemeği sırasında Putin'in eşi Melanie ile yan yana sohbet ettiğini, kendisinin yemeğin sonunda eşine hatır sormak için oraya gittiğini, bu sırada Putin ile sohbet ettiğini anlattı.

Trump, sohbet sırasında sadece şakaştıklarını, "evlat edinme" konusunda sohbet ettiklerini söyledi. Rusya, Obama başkan iken ABD vatandaşlarının Rus çocuklarını evlat edinmelerini yasaklamıştı.

Trump Putin ile sohbete başladıklarını belirterek, "Aslında zamanın büyük kısmı şakalaşarak geçti. Bu kısa bir sohbet oldu, belki 15 dakika. Sadece farklı konularda konuştuk. Aslında çok ilginçtir ki, evlat edinme konusunu konuştuk" diye ekledi.

Bu arada Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump arasında Hamburg’daki G20 Zirvesi’nde yapılanların dışında gizli görüşmelerin gerçekleşmediğini belirterek, bu yönde iddiada bulunmanın absürt olduğunu kaydetti.

Sputnik'in aktardığına göre, Rusya’nın Perviy televizyonuna konuşan Peskov, “Gizli veya sır görüşme gibi terimlerin kullanılması elbette sadece mutlak şaşkınlık ve anlayışsızlık uyandırıyor, çünkü Putin ve Trump arasında sadece diplomatik kanallar üzerinden önceden onaylanan görüşme vardı. Ardından da zirve kapsamında defalarca görüş alış verişinde bulundu, birbirine bir şeyler söyledi, yani birkaç gün içinde birkaç temas oldu. Ama herhangi gizli, sır gibi tutulan görüşme olmadı, bunu iddia etmek tam absürt” dedi.

Haberin Devamı

Kremlin sözcüsü, “Gerçekten de iki ülke liderinin yemek sırasında konuşma fırsatı oldu, ikili görüşmede ele alınan konularla ilgili görüş değişimi yapıldı ama bunu sanki birilerinden saklanan ayrı bir görüşme olarak konumlandırmak şizofreni tezahürü” diye ekledi.