Gazete Vatan Logo

Trump özür dilemek yerine reddetti!

Beyaz Saray'da Oval Ofis'teki bir görüşmede göçmenler ve sığınmacılar için "Bu b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz" dediğini kısmen yalanlayan ABD Başkanı Donald Trump, 'Haitililerle harika bir ilişkisinin olduğunu' savundu.

Trump özür dilemek yerine reddetti!

Göçmenler ve sığınmacılarla ilgili bir görüşmede sinirlenerek küfrettiğine dair haberin ardından aldığı eleştiriler ve Birleşmiş Milletler'den gelen 'ırkçılık' tepkisi üzerine Trump'tan 'düzeltme' geldi.

'SERTTİ AMA BU DEĞİLDİ'

Washington Post gazetesi, göçmenlerle ilgili öneri sunan Kongre'nin Demokrat Partili üyelerine konuşan ABD Başkanı'nın Haiti, El Salvador ve Afrika ülkelerine atıfla "Bu b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz" dediğini yazmıştı. Trump toplantıda kullandığı dilin 'bu olmadığına' dair tweet attı:

''Toplantıda tarafımdan kullanılan dil, sert bir dildi, ama bu dil değildi'' mesajını paylaşan Trump, "Neden daha fazla Haitili'ye ihtiyacımız olsun. Onları ülkeden atın… Norveç gibi ülkelerden gelen göçmenlere kollarımızı açacağız'' gibi laflar da sarf ettiği iddialarına şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

'ASLA AŞAĞILAMADIM, ASLA KOVUN DEMEDİM'

''Asla Haitilerle ilgili aşağılayıcı bir şey söylemedim. Sadece elbette ki Haiti'nin çok yoksul ve çok sorunlu bir ülke olduğunu belirttim. Asla 'onları ülkeden atın' demedim. Bu, Demokrat Partililerin uydurması. Hatililerle harika bir ilişkim var. Muhtemelen bundan sonraki toplantıların kayıtlarını tutmak gerekecek — maalesef kimseye güven olmuyor!''

'DUVARIMI FİNANSE ETMEZ, ABD'Yİ GERİ GÖTÜRÜR'

Trump, Twitter mesajlarında, asıl Kongre'nin Demokrat üyelerinin toplantıda kendisine sunduğu önerinin tuhaf ve hazmedilemeyecek sertlikte olduğunu, ABD'yi çok geriye götüreceğini savundu. Bu öneriyle kendisinin Meksika sınırı için planladığı duvarların finanse edilemeyeceğini ve 'işlerin kötü gittiği, suç oranlarının çok yüksek olduğu' ülkelerden çok sayıda insanı ABD'ye kabul etmek zorunluluğu getireceğini dile getirdi.

Haberin Devamı