Gazete Vatan Logo

Trump muhaliflerine boru tipi seri bomba!

ABD’de eski başkanlar Clinton ve Obama ile eski adalet bakanı, CIA direktörü, demokrat kongre üyeleri ile CNN gibi tanınmış isim ve kurumlara gönderilen bombalı paket paniği yaşanıyor. Paketlerin gönderildiği isimlerin Trump karşıtı olması dikkat çekiyor

Trump muhaliflerine boru tipi seri bomba!

Amerika Birleşik Devletleri’nde, Başkan Trump’ı eleştiren isim ve kurumlar bombalı paketlerin hedefi oldu. Önceki gün Gizli Servis’in eski Başkan Clinton ve Obama’nın New York ve Washington’daki evlerine gönderilen bombalı paketleri tespit edip adrese gitmeden el konulduğunu duyurduğu dakikalarda, New York’ta CNN televizyonu stüdyolarının bulunduğu Time Warner binası boşaltılmaya

başlandı.

Soros’a da gitmişti

CNN’in bulunduğu binanın muhaberat odasında eski CIA Direktörü John Brennan adına gönderilmiş şüpheli bir paket tespit edildi. Binaya gönderilen içerisinde bir düzenek bulunan paket, New York Polisi Bomba İmha Ekipleri’ne ait özel bir araçla binadan çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Brennan CNN televizyonunun rakibi MSNBC televizyonunda yorumculuk yapıyor. Macar asıllı Amerikalı milyarder iş adamı George Soros’un New York’taki evinin posta kutusunda hafta başında patlayıcı madde bulunmuştu.

‘Yakalama sözü’

Amerika Başkanı Donald Trump, eski Başkanlar Obama ve Clinton’ın da aralarında bulunduğu üst düzey isimleri hedef alan bombalı paket eylemlerini Amerikan demokrasisine saldırı olarak nitelendirdi. ve “Tüm tarafların barış ve uyum içinde bir araya geldiğini görmek istiyoruz. Paketleri gönderenleri yakalayacağımıza söz veriyorum” dedi.

Haberin Devamı

Trump yine medyayı suçladı

ABD Başkanı Donald Trump, bombaların muhalif isimlere gönderilmesi konusunda medyayı eleştirdi. Kendisiyle ilgili muhalif haberlerde kullanılan dile tepki gösteren Trump, “Kimse siyasi rakipliği tarihi düşmanlıklarla karşılaştırmamalı. Bu sık sık yapılıyor buna bir son verilmeli. İnsanlara rahatsızlık vermemeli kamu mallarına zarar vermemeliyiz. Farklı düşüncelerimizi izah etmenin bir yolu var. Bunu barışçıl biçimde oylarımızı kullanarak yapmalıyız. İstediğimiz bu” dedi. Trump mitinglerinde kullandığı dilin aksine bu defa kendisinin de daha nazik olacağını söyledi ama medyayı ulusal bir dil kullanmamakla suçladı. CNN Başkanı Jeff Zucker de bir açıklama yayınladı ve Trump yönetiminin sık sık medyaya yönelik saldırılarının ne gibi ciddi sonuçlar doğuracağının farkında olmadıklarını söyledi. Zucker, “Başkan ve özellikle Beyaz Saray Basın Sözcüsü, kullandığı ifadelerin ne anlama geldiğini idrak etmeli. Şu ana kadar bunu anlamadıklarını ortaya koydular” dedi.

Haberin Devamı

Robert de Niro da hedef alındı...

TRUMP’ı ’Ulusal felaket’ diye tanımlayan en sert muhaliflerden biri olan ünlü oyuncu Robert de Niro da bombalı paketlerin hedefi oldu. Paketin üzerinde Oscarlı aktör Robert de Niro’nun sahibi olduğu restoranın adresinin yer aldığı belirtildi. Paketin, binanın yedinci katına çıkarıldığı söylendi. Paketin seri bomba alarmındaki paketlerle aynı olduğu ifade edildi. New York Polisi’nin, şüpheli paketi olay yerinden uzaklaştırdığı ve Bronx’taki tesise taşıdığı aktarıldı.