Gazete Vatan Logo

Trump mitinglerinde olaylar büyüyor

ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı adaylarından emlak zengini Donald Trump'ın mitinglerindeki olaylar büyürken, ünlü iş adamı, olayların "profesyonelce ve planlı şekilde" yapıldığını iddia ederek Demokrat rakiplerinden Vermont Senatörü Bernie Sanders'ı suçladı.

Trump mitinglerinde olaylar büyüyor

ABD'de başkanlık yarışı devam ederken Cumhuriyetçilerin başkan adayı olmak için kampanya yürüten Trump'ın mitinglerindeki olaylar büyüyor.

Chicago'da önceki gün düzenlenmesi planlanan mitingi güvenlik gerekçesiyle iptal edilen Trump, dün yaptığı açıklamalarda olayların "profesyonelce ve planlı şekilde" tertip edildiğini savunarak Sanders'ı suçladı.

Trump'ın hakkındaki suçlamalarına hemen karşılık veren Sanders, emlak milyarderini "patolojik bir yalancı" olmakla itham etti.

Dayton'daki bir mitinginde önceki akşam korumaları aşarak kendisine ulaşmaya çalışan protestocunun son anda engellendiğini hatırlatan Trump, "Bunlardan bazıları komünist arkadaşımız Sanders'ı temsil ediyor. Bunlar onun grupları" iddiasında bulunmuştu.

Sanders ise suçlamaları reddederek, "Destekçilerimin kimseyi kışkırttığı düşünmüyorum" dedi. Geçen hafta içinde Trump'ın bir mitinginde yumruklanan kişiyi anımsatan Sanders, "Trump, kendi mitinglerindeki şiddetin Amerika'yı temsil etmediğini herkese açıkça söylemelidir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kuzey Carolina'daki parti mitinginde geçen çarşamba Trump'ı protesto eden 2 siyahi Amerikalı'dan biri salondan çıkarılırken, 78 yaşındaki bir Trump destekçisi tarafından yumruklanmıştı. Polis başlattığı soruşturma sonucunda yumruk atan kişiyi, saldırı suçundan tutuklamıştı.

Trump'ın Chicago'da cuma akşamı Illinois Üniversitesi salonunda gerçekleştirilecek mitingi öncesinde olaylar çıkmış ve program yapılamamıştı. Yüzlerce kişi, "ırkçılık yaptığı ve göçmen karşıtlığı" suçlamasıyla Trump'ı protesto etmek için mitingin yapılacağı salonun önünde toplanmıştı. Trump destekçileri ile karşıtları arasında yumruklu kavgaya varan olaylar çıkınca miting son anda iptal edilmişti.

Donald Trump, geçen ayki bir mitinginde de salonda kendisini protesto eden kişinin "suratını yumruklamak istediğini" söylemiş, bu sözleri nedeniyle tepki toplamıştı. Trump'ı protesto edenler, çoğunlukla siyahi ve Latin Amerika kökenli gençlerden oluşuyor.