Gazete Vatan Logo

Trump’la FETÖ ve Suriye’yi görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü.

Trump’la FETÖ ve Suriye’yi görüştü

Görüşmede, Münbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanması konusu ile FETÖ davaları ve tutuklu Rahip Brunson’un durumu ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, dün telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, Brüksel’deki NATO zirvesinde ele alınan konuların takibinin önemine değinen iki lider, Suriye’deki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Erdoğan, ABD Başkanı Trump’ın Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’le Helsinki’de yapılan görüşmenin önemine işaretle başarı dileklerini ifade etti.

Adli konulara değinildi

Görüşmede, Münbiç konusundaki ortak yol haritasının uygulanmasının, Suriye meselesinin çözümü için iş birliğine önemli bir katkı sağlayacağı vurgulandı. Son olarak YPG’nin Münbiç’ten çekildiği haberlerine karşın Dışişleri bunun doğru olmadığına dair açıklama yapmıştı.

Türkiye-ABD arasındaki, “adli konulara” da değinilen görüşmede, Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, ikili iş birliğini her alanda daha da geliştirme kararlılıklarını teyit etti. Adli konuların çerçevesinin ABD’deki FETÖ’cülerin iadesi olduğu kaydedildi. Türkiye ABD’ye Fetullah Gülen’in iadesine dair binlerce sayfadan oluşan belgeler yollamıştı. Görüşmede, Trump’ın FETÖ’den tutuklu Rahip Brunson’u gündeme getirdiği bildirildi.

Haberin Devamı