Gazete Vatan Logo

Trump kazandı, Kasım rüyaları sona erdi

Türkiye’de topladığı himmet paralarını Clinton’ın seçim kampanyasına bağışlayan terör örgütü FETÖ elebaşı Gülen, Trump’ın zaferiyle hayal kırıklığı yaşadı.

Trump kazandı, Kasım rüyaları sona erdi

ABD’de Donald Trump’ın başkanlığı kazanmasının ardından, geleceğini tamamen Hilary Clinton’un başkan seçilmesine bağlayan ve bu yönde Türkiye’den topladığı himmet paralarıyla ciddi maddi destekte sağlayan terör örgütü FETÖ ve lideri Fetullah Gülen seçimin ‘en büyük kaybedeni’ oldu.

CLINTON’A BAĞIŞ YAPILMIŞ

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki sarayında yaşayan teröristbaşı Fetullah Gülen ve örgüt üyeleri, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin binlerce sayfa belgeye rağmen Obama yönetimi tarafından Türkiye’ye iade edilmedi. FETÖ’cü yardım derneklerinin ‘kurban parası’ ve himmet olarak topladığı paraları Clinton’un seçim kampanyasında kullanıldığı daha önce ortaya çıkmıştı. Hemen ardından FETÖ’cülerin tüm ‘kurtuluş stratejisini’ Clinton’un başkan seçilmesi ile FETÖ ve PYD üzerine Türkiye’ye savaş açmasına kurduğunu ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, örgüte bağlı Bank Asya ve Kimse Yok Mu Derneği üzerinden ABD’deki The Bank of New York Mellon’daki Clinton Global Initiative’e birçok kez bağışta bulunulduğu tespit edildi. Savcılık raporunda, “Dini duygular sömürülmek suretiyle toplanan paralar, özellikle ABD’de yapılan seçimlerde ve örgütün menfaatleri için, özellikle de örgüt lideri Gülen’in Türkiye’ye iadesini engellemek maksadıyla senatörlere ve başkan adayı Hillary Clinton’a bağış adı altında gönderilmiştir” ifadesinin yer alması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Başkanlık yarışında Clinton’u finanse eden terör örgütü başı Fetullah Gülen ve taraftarları da yaptığı açıklamalarda sürekli ABD seçimlerini işaret ederek ‘Kasım’ ı bekleyin’ sözleriyle Clinton’un başkan seçilmesi sonrasında Türkiye’deki ‘mevcut hükümetin değişeceğine’ dair hayaller kurdu. FETÖ’cü tutukluların kendi aralarındaki yazışmalarda da ‘ABD Başkanı seçilecek bir kadının kendilerini kurtaracağına’ ilişkin rüya ve notlar dikkat çekti.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAYABİLİR

Dünkü seçim sonuçlarının ardından, FETÖ’nün ‘Kasım rüyası’ biterken, Clinton’un seçim kampanyasını finanse etmek için Türkiye’den toplanan himmet paraları da boşa gitti. Uzmanlar, Clinton’u finanse eden FETÖ’cüleri iade etmeyerek siyasi karar veren Obama yönetiminin aksine ‘İslamiyet’i siyasete kullananlara tavır alan’ yeni başkan Trump’un terör örgütüne karşı hukuki süreci başlatacağı görüşünde. Galatasaray Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Beril Dedeoğlu, “ABD’deki mevcut yönetim, FETÖ’nün iadesini bir siyasi pazarlık aracı olarak kullanıyordu. Anladığım kadarıyla Trump, normal hukuki süreci başlatacak. Çünkü FETÖ, Trump’un kategorik olarak karşı çıktığı bir insan profili” diye konuştu. (Star)

Haberin Devamı