Gazete Vatan Logo

Trump karşıtları üniversite kampüsünü dağıttı

ABD başkanı Donald Trump'ı desteklemesiyle bilinen gazeteci Milo Yiannopoulos vereceği konferans öncesi protesto edildi.

Trump karşıtları üniversite kampüsünü dağıttı

Kaliforniya Üniversitesi'nde konferans vermeye hazırlanan sağcı gazeteci Milo Yiannopoulos, Berkeley kampüsünde protesto edildi. Yiannopoulos'un programı olayların büyümesi üzerine iptal edildi.

POLİS MÜDAHALE EDEMEDİ

Gazeteciyi ve Trump'ı protesto eden öğrenciler etrafı yakıp yıktı. Siyah maske takan protestocular, polise taşla saldırdı.

"BU BİR SAVAŞ" SLOGANLARI

Berkeley kampüsünde ateş yakan ve camları kıran öğrencileri polis megafonla uyardı. Ancak uyarılara aldırış etmeyen 1500 protestocu, "Irkçılar için güvenli bir yer yok" ve "Bu bir savaş" diye slogan attı.

GAZETECİ FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA YAPTI

Gazeteci Facebook sayfasından, " Sol kanadın bariyerleri yıkması, taş atması, camlara havai fişek atması ve binanın güvenliğini tehlikeye atmasından sonra Berkeley kampüsünden tahliye edildim. Ekibim ve ben güvendeyiz. Organizasyon iptal edilmiştir. Netleşince sizi haberdar edeceğim. Birşeyden tamamen eminiz: Sol kanat konuşma özgürlüğünden korkuyor ve bu durumu engellemek için herşeyi yapacaklar." şeklinde bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı