Gazete Vatan Logo

Trump kabinesinin tek siyahi ismi

8 Kasımda yapılan ABD başkanlık seçimlerinde aday adayı olan ve İslam karşıtı açıklamaları ile tanınan Cumhuriyetçi Ben Carson, Trump kabinesin tek siyahi ismi olarak göreve başlayacak.

Trump kabinesinin tek siyahi ismi

Seçilmiş başkan Trump yaptığı açıklamada, Carson'u ABD Konut ve Kentsel Gelişim Bölümü Sekreterim olarak görecek olmaktan dolayı çok heyecanlıyım" dedi.? ?

ABD'de tamamlanan başkanlık seçimleri sürecinde "Müslüman biri ABD'nin Başkanı olamaz" açıklaması ile dikkatleri üzerine çeken ABD'li Cumhuriyetçi aday Carson, yapılan seçimler sonrası Trupm'ın yeni çalışma arkadaşı oldu.

ABD Başkanı'nın inancının ABD anayasasıyla uyumlu olması gerektiğini söyleyen Carson, 'İslam'ı anayasayla uyumlu görüp görmediği' sorusuna ise "Hayır, kesinlikle uyumlu görmüyorum" yanıtını vermişti.

Kabinesini şekillendirmeye başlayan Trump yaptığı açıklamada, "Ben Carson'u ABD Konut ve Kentsel Gelişim Bölümü Sekreterim olarak görecek olmaktan dolayı çok heyecanlıyız" dedi.

Carson, Çarşamba öğleden sonra yeni işine başlayacağını ve göreve başladığında bir açıklama yapacağını belirtti.

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın şekillenen yeni kabinesinde adı geçen tek siyahi olan Carson'un görevinin tüm kabine sekreterlerinde olduğu gibi Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

Haberin Devamı

Asıl mesleği beyin cerrahlığı olan Carson, aday adaylığı sürecinde “Dışişleri Bakanlığı, Müslüman Kardeşler ve benzeri organizasyonları, İslami terörü destekleyen veya propagandasını yapan terörist örgütler şeklinde tanımlamalı ve Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ni Müslüman Kardeşler'in bir kolu ve terörizmin destekçisi olarak soruşturmalı" ifadesini kullanmıştı.