Gazete Vatan Logo

Trump'ın skandal açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı'ndan sert yanıt

ABD Başkanı Trump'ın skandal sözlerine Türkiye'nin tepkisi çok sert oldu. Peş peşe açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, "Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Terörle mücadelemizi belirleyen esas unsur da budur" dedi. Erdoğan'ın 2015 yılındaki sözünü sosyal medya hesabından hatırlattı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor" açıklamasında bulundu.

Trump'ın skandal açıklamalarına Cumhurbaşkanlığı'ndan sert yanıt

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye paylaşımına Türkiye sert yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı'ndan peş peşe açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılında sosyal medya hesabında paylaştığı "Buradan tüm dünyaya sesleniyorum bedeli ne olursa olsun Suriye'nin kuzeyinde devlet kurulmasına asla izni vermeyeceğiz" sözünü hatırlatarak şu açıklamaya yaptı:

Bizim için esas olan ulusal güvenliğimizdir. Terörle mücadelemizi belirleyen esas unsur da budur. Terörizmin kaynağı ister ideolojik, ister dini isterse etnik olsun bizim için farketmez. Terör terördür ve kaynağında kurutulmalıdır. Türkiye Suriye’de tam da bunu yapmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti devleti Kürtlerin düşmanı değil, hamisidir. Türkiye’nin Kürtlerle hiçbir sorunu yoktur. Bizim meselemiz PKK terör örgütüyle ve onun Suriye’deki uzantılarıyladır. PYD ve YPG bir terör örgütüdür. Türkiye terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.

KALIN'DAN ÇOK SERT YANIT: ÖLÜMCÜL HATA

Twitter hesabından Trump'ın tepki çeken paylaşımına yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD'nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD'den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Trump Twitter'dan ABD'nin Suriye'den çekilmeye başladığını ve DEAŞ ile mücadelenin devam edeceğini ifade etmişti.

ABD Başkanı, aynı zamanda Türkiye'nin YPG/PKK'yı hedef almasına karşı ülkeyi ekonomi ile tehdit etmiş ve bölgede 20 millik bir güvenli bölge kuracaklarını belirtmişti.