Gazete Vatan Logo

Trump'ın skandal açıklamaları!

ABD'de Cumhuriyetçi Parti adayı Trump, Washington Post gazetesi tarafından ortaya çıkarılan ve müstehcen ifadeler kullandığı 2005 tarihli videosuyla yine dünyanın gündemine oturdu. Bu görüntüler, Trump'ın kadınlara yönelik hakaret içerikli açıklamalarına bir yenisini eklemiş oldu

Trump'ın skandal açıklamaları!

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump, İslam karşıtı, ırkçı ve cinsiyetçi açıklamalarıyla dünya basınından geniş yer alırken, ortaya çıkan son videosuyla yine gündeme bomba gibi oturdu.

8 Kasım'daki seçimlere 1 ay kala ortaya çıkan skandal videoda Trump'ın, kadınlara yönelik 'müstehcen' ifadeler kullandığı duyuluyor.

2005 yılında çekilen videoda Trump ve "Access Hollywood" adlı televizyon programı sunucusu Billy Bush, bir otobüsün içindeler ve yaka mikrofonunun açık olduğunun farkında olmadan sohbet ediyorlar. Bu sırada otobüsün dışında bulunan kamera, ikilinin konuşmasını kayıt altına alıyor. Trump, "Eğer bir yıldızsan, yapmana izin veriyorlar. Her şeyi yapabilirsin." diyor.

Sohbet sırasında Trump'ın evli bir kadınla ilişkisini anlattığı, kadınlar hakkında cinsel içerikli, kaba saba ve müstehcen ifadeler kullandığı duyuluyor.

Washington Post'un yayınladığı videonun ortaya çıkmasından birkaç saat sonra Trump özür dilese de tepkiler çığ gibi büyüyor. Trump'ın eşi Melania Trump da kocasının bu sözleri için 'Benim tanıdığım adamı temsil etmiyor. Kabul edilemez ve çirkin" dedi.

Haberin Devamı

Fakat Trump özür dilemiş olsa da, kadınlara hakaret içerikli açıklamaları bununla sınırlı değil. İşte Associated Press tarafından derlenen Trump'ın diğer vukuatları...

Trump, Nisan 2015'te Twitter'dan paylaştığı bir tweet'te, "Eğer Hillary Clinton kocasını tatmin edemiyorsa, Amerika'yı tatmin edebileceğini nasıl düşünür" ifadelerini kullanmıştı. Trump daha sonra bu paylaşımını silmişti.

Celebrity Apprentice adlı bir yarışma programının 2013'te yayınlanan bir bölümünde Trump kadın bir yarışmacıya, "Dizlerinin üstüne çöktüğün kare güzel görünüyor olmalı" demişti.

Trump Eylül 2016'da şöyle bir tweet paylaşmıştı: "Çarpık Hillary, tartışmalarında kullanmak için mide bulandırıcı Alicia M.'e ABD vatandaşı olması için yardım mı etti?" Trump, eski Kainat Güzeli olan Alicia Machado'yu kilo aldığı için eleştirmişti.

Trump 2004'te "How To Get Rich" (Nasıl zengin olunur) adlı kitabında, sonradan yapımcılığını üstlendiği The Apprentice adlı yarışma programıyla ilgili, daha önce burada zaferle çıkan kadınların galibiyetlerinin 'cinsel ilişki taleplerine' bağlı olduğunu iddia etmişti.

Haberin Devamı

Aynı kitapta Trump, "The Apprentice'teki bütün kadınlar benimle flört etti, bilinçli veya bilinçsiz. Bu beklenen bir hareket. İnsanlar arasında cinsel dinamik her zaman var olan bir şey" diye yazmıştı.

Ağustos 2015'te CNN'e röportaj veren Trump, Fox Haber Kanalı'nın sunucularından Megyn Kelly ile ilgili, "Gözlerinden kan çıktığını görebilirdiniz. Neresinden olursa olsun kan çıkıyordu" ifadelerini kullanmıştı.

Eylül 2015'te Rolling Stone'a verdiği bir röportajda ise o zamanlarda rakiplerinden biri olan Carly Fiorina ile ilgili de ağır ifadeler kullanmış ve şunları söylemişti: "Şu surata bakın! Biri bunun için oy verir mi? Bu suratı bir sonraki başkanımız olarak hayal edebiliyor musunuz? Yani, o bir kadın ve kötü şeyler söylememem lazım. Ama arkadaşlar, ciddi miyiz?"

1991'de Esquire'la yaptığı bir röportajda Trump, "Eğer genç ve güzel kalçalarınız varsa medyanın sizin hakkında ne yazdığı pek önemli değildir" demişti.

Haberin Devamı

Trump 2008'de şöyle konuşmuştu: "Çok güzel bir kadın gördüm. Birçok erkeğin kendisini aramasından dolayı çok kızgındı. 'Beni nasıl ararlar? Bu korkunç! Hepsi göğüslerime bakıyor! diyordu. Bu yüzden ameliyat olarak göğüslerini küçülttü. İyi haber: Kimse artık onu aramıyor, kimse ona bakmıyor bile. Ve sadece bu da değil, çok kötü bir operasyondu."

Eylül 2016'daki başkanlık münazarasında Trump, "Bana karşı çok saldırgan olan Rosie O'Donnell. Ona çok sert sözler söyledim. Bence herkes onun bunu hak ettiği konusunda bana katılırdı ve kimse onun için üzülmüyor" dedi.