Gazete Vatan Logo

Trump'ın intikamı!

Ana akım medyayı kendisiyle ilgili haberler nedeniyle 'halkın düşmanı' diye niteleyen Trump adım attı ve New York Times, CNN ve BBC dahil, dünyanın en önde gelen basın kuruluşları Beyaz Saray'daki basın toplantısına alınmadı.Seçim kampanyasından bu yana ana akım medyayla yıldızı barışmayan ve medyayı ‘halkın düşmanı’ diye niteleyen ABD Başkanı Donald Trump’tan bir hamle geldi

Trump'ın intikamı!

Seçim kampanyasından bu yana ana akım medyayla yıldızı barışmayan ve medyayı ‘halkın düşmanı’ diye niteleyen ABD Başkanı Donald Trump’tan bir hamle geldi. ABD ve İngiliz medyasının önde gelen birçok kuruluşu, Beyaz Saray’da dün düzenlenen basın toplantısına alınmadı. Buna karşılık, bir dizi sağ muhafazakâr medya organı toplantıya davet edildi. Beyaz Saray ise ‘basın kuruluşlarının dışlandığı iddiasının gerçeklere dayanmadığını’ öne sürdü.

‘LİBERAL’ MEDYA DIŞLANDI

Toplantıya alınmayan kurumlar arasında, New York Times, Politico, CNN, Los Angeles Times, BuzzFeed, The Hill, The BBC, Guardian ve Daily Mail bulunuyor. Muhafazakâr yayın organları Breitbart News, the One America News Network ve Washington Times’ın yanı sıra CBS, NBC, Fox ve ABC gibi televizyon kanallarının toplantıya girişine izin verildi.

İKİ KURUMDAN DAYANIŞMA İÇİN BOYKOT

The Associated Press (AP) ve Time ise davet edilmelerine rağmen brifingi boykot etti.

‘HABERLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ’

Gazetecilerden karara sert tepki geldi. CNN “Beyaz Saray’ın bu adımı kabul edilemez. Açıkçası hoşlanmadıkları gerçekleri yazdığınız zaman bu şekilde intikam alıyorlar. Biz bunlara bakmadan haberlerimize devam edeceğiz” açıklaması yaparken, New York Times’ın yayın yönetmeni ‘görülmemiş bir karar’ diye nitelediği adımı protesto etti. Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanı Jeff Mason ‘uygulamayı şiddetle kınadıklarını, özgür basın ve şeffaf yönetimin, ABD’nin vazgeçilmez ilkeleri olduğunu’ söyledi.

Haberin Devamı

Trump yönetimiyse, yeni düzenlemenin ‘herkesin temsil edilmesi’ni amaçladığını öne sürdü. Beyaz Saray sözcüsü Stephanie Grisham, “Basın kuruluşlarının dışlandığı iddiası gerçeklere dayanmıyor. Çeşitli kuruluşlar temsil edildi” dedi.