Gazete Vatan Logo

Trump'ın haritası sahte çıktı...

Beyaz Saray'da gazetecilerin karşısına çıkan ABD Başkanı, keçeli kalemle üzerinde oynanmış bir haritayı dünyanın gözünün içine baka baka gösterdi.

Trump'ın haritası sahte çıktı...

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'daki bir brifingde, Dorian kasırgasının Alabama eyaletini de vuracağı iddiasını haklı çıkarmak için tahrif edilmiş 'sahte' bir harita gösterdi.

ABD'de meteorolojinin hava tahmini haritaları üzerinde oynamak suç ve 90 güne kadar hapis cezası var.Trump'la Meteoroloji Dairesi arasındaki 'inatlaşma' 1 Eylül'de Trump'ın kasırganın Alabama'yı da vuracağını iddia ettiği Twitter mesajıyla başladı.

Meteoroloji Dairesi, 20 dakika sonra yine resmi Twitter hesabı üzerinden Başkan Trump'ı yalanladı.

Mesajda "Alabama Dorian'dan hiç etkileynmeyecek. Tekrar ediyoruz. Dorian Kasırgası Alabama'yı hiç etkilemeyecek" denildi.

Ancak bu açıklamaya rağmen, Trump dünkü brifinge keçeli kalemle kasırganın olası etki alanına Alabama'nın da dahil edildiği bir haritayla çıktı.Trump haritayı kimin hazırladığı sorusuna "Bilmiyorum, bilmiyorum" diye yanıt verdi.

CNN Televizyonu ABD Başkanı'nın son bir hafta içinde toplam 62 kez çoğu Twitter'da olmak üzere kamuoyuna yanlış bilgi verdiğini duyurdu.Söz konusu iddialar arasında Trump'ın, eşi Melania Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'la tanıştığını ve Irak'ın işgaline hiç destek vermediğini söylemesi de var.Trump G-7 zirvesinde Melania Trump'ın Kim'i yakından tanıdığını söylemişti. First Lady'nin Kim'le hiç görüşmediği biliniyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Melanie Trump'ın Kuzey Kore lideriyle telefon görüşmesi de yapmadığı anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Beyaz Saray basın sözcüsü Stephanie Grisham, "Başkan Trump Kim'le güçlü ilişkisinin her boyutunu First Lady ile konuşur. Bu yüzden onun da Kim'i çok iyi tanıdığını düşünmüş olabilir" dedi.

Öte yandan, Bahamalar'da en az 20 kişinin ölümüne neden olan Dorian Kasırgası ABD'nin doğu kıyılarına doğru ilerliyor.

Florida'dan Virginia eyaletine kadar kıyı bölgelerinde yaşayanlara acil durum önlemleri almaları uyarısında bulunuldu.Kategori 2'ye kadar indikten sonra yeniden Kategori 3 seviyesine çıkan kasırga, Perşembe sabahı itibariyle Georgia eyaletinin doğusundan kuzeydoğuya yöneldi.Dorian Kasırgası'nın gün içinde ölçülen en yüksek hız seviyesi saatte 177 km oldu.

Haberin Devamı

ABD Ulusal Kasırga Merkezi Florida, Georgia, Kuzey ve Güney Carolina ile Virgina kıyılarında 'ölüm tehlikeleri yaşanabileceği' uyarısını yaptı.Dorian Bahamalar'ı adeta yıkıp geçti. Havadan çekilen görüntüler felaketin boyutlarını ortaya çıkardı Kasırganın etkisini gösterdiği bölgelerde ölenlerin sayısı da en az 20'ye çıktı, çok sayıda kayıptan haber alınamıyor. (Milliyet)