Gazete Vatan Logo

Trump gözden geçirdi ama sonuç aynı!

Washington, temyiz mahkemesinden dönen 7 Müslüman ülkeye yönelik geçici vize yasağının ardından, bu tasarıyı gözden geçiriyor.

Trump gözden geçirdi ama sonuç aynı!

Yönetimden bir kaynağın verdiği bilgilere göre, onaya sunulacak olan yeni tasarı, yine aynı 7 ülkeye vize kısıtlaması getiriyor. Ancak yasak, ABD vizesiyle ülkeyi ziyaret etmiş olanları veya vizesi bulunup henüz ülkeyi ziyaret etmemiş olanları kapsamıyor.

Irak, İran, Suriye, Yemen, Somali, Sudan ve Libya'ya yönelik vize kısıtlama tasarısı, söz konusu ülkelerin yanısıra ABD vatandaşı olanları ve oturma izni tanıyan 'Yeşil Kart' sahiplerini bu yasaktan muaf tutuyor.

Yetkiliye göre tasarı, imzalanmadan önce değişikliklere tabi olabilir. Konu hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee, tasarının kamuoyuyla yakın zamanda paylaşılacağını ifade etti.

İPTAL EDİLEN KARARNAME SINIRLARDA KAOSA NEDEN OLMUŞTU

Trump'ın iktidar koltuğuna oturduktan sonra imzaladığı kararname, sınır kapılarında büyük bir karmaşaya neden olmuştu. Çok sayıda kişi karardan etkilenerek sınır dışı edilmiş, ülke çapında büyük çaplı protesto gösterileri düzenlenmişti.

Karar, Trump ile yargıyı da karşı karşıya getirmişti. Federal mahkemeler söz konusu kararnamenin anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline hükmedince Trump, yargıyı 'siyasi davranmakla' suçlamıştı.

Haberin Devamı

MÜLTECİLERE YÖNELİK TUTUM BELİRSİZ

Ocak ayında yürürlüğe girip sonradan iptal edilen tartışmalı kararname, Suriyeli mültecilerin girişini süresiz olarak askıya almıştı.

Yeni oluşturulan tasarının bu konudaki tutumu henüz belirsiz.