Gazete Vatan Logo

Trump'ın 'İrlanda atasözü', Nijerya'ya ait çıktı

ABD Başkanı Donald Trump gaflarına devam ediyor. Trump, Aziz Patrik Günü'nde, 'İrlanda atasözü' diye Nijeryalı bir şairin şiirinden bir dize okudu.

Trump'ın 'İrlanda atasözü', Nijerya'ya ait çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, Hristiyanlığı İrlanda’ya getiren Aziz Patrik’in ölüm tarihi olan 17 Mart’ta İrlandalılar tarafından ulusal gün olarak kutlanan Aziz Patrik Günü dolayısıyla Beyaz Saray’da düzenlenen etkinlikte konuştu.

İrlanda Başbakanı Enda Kenny’nin de eşlik ettiği geleneksel Shamrock töreninde, Trump yine büyük bir gafta bulundu

Uzun yıllardır duyduğu hoş bir İrlanda atasözünü dinleyicilerle paylaşmak istediğini söyleyen Trump, şunları söyledi:

“Sadakatsiz olduğunu kanıtlamış dostları unutmayı her zaman hatırla fakat sana sadık kalmış olanları hatırlamayı asla unutma.”

?Trump, bu ifadeden sonra, ‘Politik konuşmanın ne olduğunu çoğumuz biliyoruz” dedi.

Trump’ın konuşmasını duyan İrlandalıların ise kafası karıştı. Twitter üzerinden paylaşımda bulunan pek çok kişi, bu atasözünü daha önce hiç duymadıklarını ifade etti.

İşin aslı ise sonrasında anlaşıldı. Trump’ın İrlandalılara ait bir atasözü dediği ifadelerin aslında Nijeryalı şair Albashir Adam Alhassan’ın şiirinden bir dize olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

?Trump’ın kullandığı söz öbeği, Pinterest dahil çeşitli web sitelerinde hatalı bir şekilde ‘bir İrlanda atasözü’ şeklinde geçerken, The Hill’e konuşan bir Beyaz Saray sözcüsü, ‘atasözü’nün, söz konusu etkinliğe hazırlık çerçevesinde, 8 Mart’ta Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderilen bir e-mailde ifade edildiğini belirtti.

?Tören sırasında gaf yapan sadece Trump değildi. İrlanda Başbakanı Kenny de, Trump yerine, Beyaz Saray’a ‘Başkan Bush’ seçildikten kısa bir sonra davet edildiğini söyledi.