Gazete Vatan Logo

Trump’ın dosyası kabarık

Eski avukatı Michael Cohen’in yolsuzluk suçlamalarıyla yargılandığı davadan gelen haberlerle sarsılan ABD Başkanı Donald Trump hakkında yeni iddialar ortaya atıldı.

Trump’ın dosyası kabarık

Trump’ın eski arkadaşlarından David Pecker’ın başkanı olduğu American Media’ya bağlı National Enquirer gazetesinin elinde, Trump’la ilgili kabarık bir dosya bulunduğu iddia edildi. Gazetenin eski çalışanları, dosyada Trump’ın geçmiş yıllarda ilişki yaşadığı en az 12 kadına ait belgeler bulunduğunu öne sürdü. Pecker’ın göreve geldiği 1999 tarihinden önce Trump’ın gazetenin eline geçen, ‘aşk skandalı’ haberlerinin yayınlanmaması için, yakın çevresindeki ünlü isimlerin sırlarını gazete yöneticileriyle ‘takas ettiği’ söyleniyor. Pecker’ın göreve başlamasından sonraysa Trump’la ilgili haberlerin yüksek fiyatlar ödenerek satın alındığı, ardından da ‘hasıraltı’ edildiği belirtiliyor. Pecker’ın, Cohen’in ardından savcılıkla ‘dokunulmazlık’ karşılığında işbirliği yaptığı ortaya çıkmıştı. Medya patronunun savcılığa vereceği bilgilerin Trump’a zarar verecek nitelikte olabileceği söyleniyor.

Filistin’e bir darbe daha

İsrail Kanal 2 Televizyonu, Trump yönetiminin, Filistinli mültecilerin dönüş hakkını ellerinden alacak bir dizi adım atacağını öne sürdü. İddiaya göre ABD, Filistinli mültecilerin sayısını, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nun (UNRWA) ifade ettiği gibi 5 milyon değil sadece yarım milyon kabul edecek. Trump yönetiminin ayrıca ‘bazı bölgelerde UNRWA’nın finansmanının tamamen durdurulması ve mülteci vasfının babadan oğula geçmesini engelleyecek yeni hukuki bir formül bulunması’ gibi bir dizi tedbir alacağı da söyleniyor. ABD son olarak, Filistin’e yapılması planlanan 200 milyon dolarlık yardımın başka yerlere kaydırılacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı

‘Kongre’de konuşurum’
Trump’la 2006’da yılında cinsel ilişkiye girdiğini ve bu konuda medyaya konuşmaması için 130 bin dolar aldığını öne süren eski porno yıldızı Stormy Daniels, iddialarını ispatlamak için Amerikan Kongresi’nde ifade vermeye hazır olduğunu açıkladı.