Gazete Vatan Logo

Trump'ın baş stratejisti: Medya çenesini kapamalı

ABD Başkanı Trump’ın kendisini Darth Vader’a benzeten başstratejisti Bannon, Amerikan medyasının ‘muhalefet partisi’ gibi davrandığı iddia ederek “Çenelerini kapalı tutmalılar” dedi.

Trump'ın baş stratejisti: Medya çenesini kapamalı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Baş Stratejisti Stephen Bannon, New York Times’a konuştu.

‘BU DEDİKLERİMİ TAM OLARAK YAZMANIZI İSTİYORUM’

Basını sert sözlerle eleştiren Bannon, “Medya utanmalı, aşağılanmalı, çenesini kapalı tutmalı ve bir süre için dinlemede kalmalı” ifadelerini kullandı.

Kendisinden Yıldız Savaşları’nın fenomen karakteri Darth Vader olarak bahseden Bannon, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu dediklerimi tam olarak yazmanızı istiyorum. Buradaki medya muhalefet partisidir. Bu ülkeyi anlamıyorlar. Hala Donald Trump'ın neden ABD başkanı olduğunu anlayabilmiş değiller.”

Seçim sonuçlarına bakıldığında ana akım medyanın hiçbir gücünün olmadığını savunan Bannon’ın kurucusu olduğu ve Ağustos 2016’ya dek yöneticisi olduğu Breitbart News isimli internet sitesi seçim sürecinde Trump’a açık şekilde destek vermişti.

AMANPOUR: PARDON, BİZ HANGİ ÜLKEDE YAŞIYORDUK

Bu arada Bannon’ın ABD medyasıyla ilgili sözlerine gazetecilerden tepki geldi. CNN’in ünlü muhabiri Christiane Amanpour, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Pardon, biz hangi ülkede yaşıyorduk” diye yazdı.

Haberin Devamı