Gazete Vatan Logo

Trump’ın avukatı Prag’a gitti mi?

FBI, ABD lideri Trump’ın avukatı Michael Cohen’in 2016’da Prag’ta Rusya Başkanı Putin’e yakın bir isimle buluştuğu iddiasını araştırıyor

Trump’ın avukatı Prag’a gitti mi?

ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatı Michael Cohen, hafta sonunda yaptığı açıklamada, Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), 2016’da Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a gerçekleştirdiği söylenen ziyareti araştırdığına ilişkin haberleri yalanladı.

McClatchy sitesi, Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine olası müdahalesini soruşturan özel yetkili savcı Robert Mueller’in yardımcılarının, Cohen’in seçimlerden önce Almanya üzerinden Prag’a gittiğini gösteren delillere sahip olduğunu öne sürmüştü. İddiaya göre Cohen Prag’ta, Rusya lideri Vladimir Putin’e yakın bir isimle gizli bir görüşme gerçekleştirdi. Cohen, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada iddiayı yalanlarken, bahsi geçen tarihte oğluyla Los Angeles kentinde olduğunu iddia etti.

Cohen bugün, FBI ajanlarının geçen hafta ofisinde ve kaldığı otel odasında yaptığı aramalarla ilgili olarak mahkemede ifade verecek. FBI yetkililerinin, yaptıkları baskında, Cohen’in eski porno yıldızı Stormy Daniels’a Trump’la yaşadığı ilişkiyi medyaya duyurmaması karşılığında verdiği 130 bin doları gösteren belgelere de el koydukları ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Aynı sahneyi yine oynadılar

ABD’li aktör Robert de Niro ve meslektaşı Ben Stiller, birlikte rol aldıkları ‘Meet the Parents’ adlı filmdeki yalan makinesi sahnesini, FBI’ın Rusya soruşturması kapsamında ofisine baskın düzenlenen Trump’ın avukatı Michael Cohen’e uyarladı. Cumartesi yayınlanan ‘Saturday Night Live’ programında Stiller avukat Cohen’i, De Niro ise özel yetkili savcı Robert Mueller’i canlandırdı. Parodide Mueller Cohen’e Trump’ın ilişkilerine ilişkin sorular soruyor.