Gazete Vatan Logo

Trump’ı yerin dibine soktular

Trump’ın Demokrat Senator Gillibrand’ı ‘aşağılayan’ tweetine tepki gösteren USA Today gazetesi başyazısında ABD liderine ‘Sen Obama’nın tuvaletini bile temizlemeye layık değilsin’ diye çıkıştı

Trump’ı yerin dibine soktular

Amerikan USA Today gazetesi, geçmiş yıllarda çok sayıda kadına cinsel tacizde bulunmakla itham edilen Başkan Donald Trump’ın, Demokrat Senatör Kirsten Gillibrand’a yönelik ‘aşağılamalarına’, bir başyazıyla karşılık verdi.

Trump, kadınları hedef alan cinsel taciz kültürüne karşı başlatılan kampanyanın önde gelen isimleri arasında yer alan Gillibrand’a hitaben önceki gün attığı tweet’te, Demokrat siyasetçinin kampanyasına mali destek almak için kendisine geldiğini ve yardımda bulunması karşılığında ‘herşeyi yapmaya hazır olduğunu’ iddia etti.

Ülkenin önde gelen yayın organlarından USA Today de, ABD liderinin tweet’ine, ‘Trump’ın düzeysizlikte sınırı olmayacak mı?’ başlıklı bir yazıyla tepkisini ortaya koydu. Yazının girişinde “Gillibrand’a ‘or..pu’ diyen bir başkan, Barack Obama’nın tuvaletini temizlemeye ya da George W. Bush’un ayakkabılarını parlatmaya bile layık değildir” ifadelerini kullanan gazete, “Bu başkanların politika farklılıklarıyla ya da aldıkları kararların yarattığı hayal kırıklığıyla ilgili değil. Obama ve Bush pek çok açıdan başarısız oldular. Sözlerini tutmadıları ve yalan söylediler, ama hiçbir zaman terbiyelerinden şüphe duyulmadı” diye devam etti.

Haberin Devamı

Bugüne kadar çok sayıda kadın tarafından cinsel tacizde bulunmakla suçlanan Trump’ın kendisini suçlayan kadınları sözleriyle ‘aşağılamaya’ devam ettiğini vurgulayan USA Today, ABD liderinin göreve geldiği günden bu yana bin 628 kez yalan ya da yanlış açıklamalarda bulunduğunu öne sürdü.

Gazete, Alama eyaletindeki ara seçimlerde ‘çocuk tacizcisi’ olmakla suçlanan Roy Moore’u destekleyen Trump’ın ‘ırkçılara destek verdiğini, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) eski direktörünü haksız yere görevden aldığını ve Adalet Bakanlığı’nı siyasi rakiplerini soruşturmaya zorladığını’ da vurguladı.

Gazete yazının sonunda Amerikan halkının hiçbir zaman ‘mükemmel başkanların’ peşinde olmadığı, ancak böylesine ‘saygısız’ bir başkanı da hak etmediği yorumunu yaptı.