Gazete Vatan Logo

Trump gazetecileri bu kez güldürdü

Her fırsatta medyaya çatan ABD lideri Trump, Gridiron Basın Kulübü’nün yemeğinde kendisini ve ekibini hicveden esprileriyle gazetecileri güldürmeyi başardı

Trump gazetecileri bu kez güldürdü

Seçim kampanyası döneminden bu yana ana akım ulusal medyayı kendisine cephe almakla ve hakkında ‘yalan’ haberler yapmakla suçlayan ABD Başkanı Donald Trump, hafta sonunda katıldığı basın yemeğinde gazetecilere zeytin dalı uzattı.

Başkent Washington’un ünlü basın kulübü Gridiron’un geleneksel akşam yemeğine katılan Trump, yemekte yaptığı konuşmada, ekibinde yaşanan son gelişmeleri tiye alan üslubuyla medya mensuplarını güldürdü.

Trump konuşmasının başında, başdanışmanı ve damadı olan Jared Kushner’in güvenlik seviyesinin düşürülmesine gönderme yaptı. “Trump, Bu gece buraya geç geldik, zira Jared güvenlikten geçmeyi başaramadı” dedi.

Adalet Bakanı Jeff Sessions’a yemeğe aynı araçla gitme teklifinde bulunduğunu söyleyen Trump, Sessions’ın ‘çıkar çatışması’ olacağı gerekçesiyle kendisini reddettiğini belirtti. Sessions geçen yıl, ‘taraf’ olduğu gerekçesiyle Federal Soruşturma Bürosu’nun Rusya’nın 2016 seçimlerine olası müdahalesine ilişkin soruşturmasından çekildiğini açıklamıştı.

‘Sırada kim var?’

Haberin Devamı

Göreve geldiği günden bu yana yakın ekibinden birçok isimler yollarını ayırmak zorunda kalan Trump, “Beyaz Saray’dan çok kişi ayrıldı. Bu dönüşüm insanı canlı tutuyor. Ben kaosu severim. Bu gerçekten iyi birşey. Bir sonraki giden kim olacak? (Beyaz Saray danışmanı) Steve Miller ya da (first lady) Melania?” şeklindeki sözleriyle salondakileri kahkahaya boğdu.

Washington dışında yüzüncü gün

ABD Başkanı Trump ve eşi Melania, hafta sonunu Florida’daki Mar-a-Lago Malikanesi’nde geçirdi. Trump’ın göreve geldiği 20 Ocak 2017 tarihinden bu yana 100 gününü, sahibi olduğu golf kulüplerinde geçirdiği açıklandı.

Jinping’e özendi

Trump’ın, Cumhuriyetçi Parti üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) sunduğu devlet başkanının görev süresine kısıtlamayı kaldırma teklifini ‘harikulade’ bulduğunu söylemesi tartışmalara yol açtı. Trump toplantıda, “(Çin Devlet Başkanı) Xi Jinping artık ömür boyu devlet başkanı. Bu harikulade. O bunu yapabildi. Belki biz de günün birinde bunu deneriz” demişti. Trump’ın sözlerine tepki gösteren Temsilciler Meclisi üyesi Ro Khanna, “Jinping gibi ömür boyu başkan olmaktan bahsetmek, bir Amerikan Başkanı tarafından dile getirilen en Amerikan olmayan düşünce. (ABD’nin kurucusu) George Washington, mezarında ters dönmüştür” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÇKP, Çin Devlet Başkanlığı ve Başkan Yardımcılığı görevi için anayasadaki iki dönemlik üst sınırın kaldırılmasını öngören yasa tasarısı parlamentoya sunacağını duyurmuştu.