Gazete Vatan Logo

Trump çalıştıracak adam bulamıyor

Göreve geldiği günden bu yana pek çok yakın adamıyla yollarını ayıran ABD lideri Trump, Beyaz Saray’da boşalan pozisyonlara eleman bulmakta zorlanıyor

Trump çalıştıracak  adam bulamıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayında yapılacak Kongre ara seçimlerinde zor bir sınav vermeye hazırlanırken, Beyaz Saray’da istifalar ve işten çıkarmalar nedeniyle yaşanan ‘beyin göçü’ krize dönüştü. Yerel basında çıkan haberlere göre Beyaz Saray’da başkan ve ekibinin çalışma alanının bulunduğu ‘Batı Kanadı’nda, özellikle hukuk ve iletişim servislerinde birçok danışman pozisyonunun doldurulamaması dikkat çekiyor. Son bir yılda hukuk servisinin üçte birinin işine son verildi veya istifa etti.

Kimse istemiyor

Trump’ın işine son verdiği veya istifa etmek zorunda kalan danışmanların sayısı arttıkça, yerine gelecek personelin bulunması daha da zorlaşıyor. Bunun sebeplerinden biri de Trump yönetimini zora sokan Rusya soruşturması. Özel yetkili Savcı Robert Mueller’in yürüttüğü 2016’daki başkanlık seçimlerinde Rus müdahalesi soruşturması giderek Oval Ofise yaklaştı. Mueller’in yakında soruşturmayla ilgili raporunu yayınlaması beklenirken, Beyaz Saray’daki personel eksikliği Trump yönetiminin elini daha da zayıflatıyor. Gelecek Kongre seçimlerinde Cumhuriyetçilerin çoğunluğu elde etmesi durumunda ülke siyaseti yeniden şekil alacak. Trump yönetiminin zorluk çektiği bu siyasi ve hukuki süreçte birçok nitelikli danışman adayı, kariyerleri için şimdilik Beyaz Saray’da görev almaktan kaçınıyor. Associated Press haber ajansına konuşan 9 Beyaz Saray danışmanı, yaşanan personel krizinden dolayı endişelerini dile getirdi.

Haberin Devamı