Gazete Vatan Logo

Trump'a 'silah doğrultma' fotoğrafı olay oldu!

Avrupa Birliği Konseyi Eski Başkanı Donald Tusk'ın 2018 yılında düzenlenen G7 Zirvesi'nde ABD Başkanı Donald Trump ile aynı karede yer aldığı fotoğraf, Twitter'da @donaldtuskEPP adlı onaylanmamış bir hesaptan paylaşıldı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, "Dönemsel türbülanslara rağmen transatlantik dostluğu devam etmeli" notu ile paylaşılan fotoğrafın Donald Tusk'ın gerçek hesabından yayınlandığını sandı. Donald Tusk daha sonra kendi Twitter hesabında paylaşımı RT'ledi.

Trump'a 'silah doğrultma' fotoğrafı olay oldu!

Avrupa'daki en büyük uluslararası siyasi parti Avrupa Halk Partisi EEP'nin lideri ve Avrupa Birliği Konseyi Eski Başkanı Donald Tusk'ın, ABD Başkanı Donald Trump'ın sırtına iki parmağını silaha benzer biçimde doğrulttuğu bir görüntü, "Dönemsel türbülanslara rağmen transatlantik dostluğu devam etmeli" notu ile witter'da @donaldtuskEPP adlı onaylanmamış bir hesaptan paylaşıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, fotoğrafla beraber paylaşılan yazı akıllara geçtiğimiz günlerde Londra'da düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne damga vuran, birliğe üye ülkeler arasındaki anlaşmazlıkları getirdi.

Görüntünün paylaşıldığı onaylanmamış hesabı çok sayıda kişi Donald Tusk'ın gerçek hesabından paylaşıldığını düşündü. Çok geçmeden fotoğrafın geçtiğimiz yıl Kanada'da düzenlenen G7 Zirvesi'nde çekildiği anlaşıldı.

Sosyal medyada büyüyen tartışmalar sayesinde fotoğraftan haberdar olan Donald Tusk kendi Twitter hesabında paylaşımı RT'ledi.

Donald Tusk ve Donald Trump daha önce Avrupa Birliği'nin dış politikası konusundaki görüş ayrılıkları sebebiyle dolaylı şekilde anlaşmazlık yaşamıştı.

Haberin Devamı

Tusk ayrıca, ABD Başkanı Trump'ın Rusya'nın tekrar G7 Zirvesi'ne davet edilmesine yönelik açıklamalarına ilişkin, "Rusya'nın 2014'te üyelikten çıkarılmasına neden olan sebepler hala geçerliliğini koruyor." demişti.