Gazete Vatan Logo

Trump’a rağmen inşa ettiler

ABD lideri Trump’ın golf sahasının manzarasını bozacağı gerekçesiyle yapımına itiraz ettiği rüzgar türbinlerinin ilki İskoçya açıklarında yerleştirildi

Trump’a rağmen inşa ettiler

Dünyanın en güçlü rüzgar türbini, ABD Başkanı Donald Trump’ın itirazına rağmen Salı günü İskoçya açıklarına yerleştirildi.

BBC’nin haberine göre rüzgar türbinini ‘çirkin’ olarak niteleyen ve İskoçya’da sahibi olduğu golf sahasının manzarasını bozacağını öne süren Trump, ABD Başkanı olmadan önce türbininin kurulmaması için açtığı davayı kaybetmişti.

İskoçya’nın kuzeydoğusundaki Aberdeen kentinin açıklarına yerleştirilen türbinin yüksekliği tam 191 metre. Türbinin 80 metre uzunluğundaki kanatlarının tek bir dönüşüyle İngiltere’deki ortalama bir evin bir günlük elektrik ihtiyacını karşılayacağı belirtiliyor.

10 tane daha

İskoçya’da açık denize kurulan türbin, 11 rüzgar türbininden oluşan yüzer çiftliğin ilki. İnşa edilen ilk türbinin tamamen kullanıma hazır olduğu belirtiliyor. Proje tamamlandığında rüzgar türbini çiftliğinin, Aberdeen’in enerji ihtiyacının yüzde 70’inden fazlasını karşılayacağı öngörülüyor. Proje tamamlandığında yenilenebilir enerji sayesinde yıllık 134 bin tonluk karbondioksit salınımının önlemesi de bekleniyor.

Haberin Devamı