Gazete Vatan Logo

Trump’a darbe planlıyordu

ABD’de Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, geçen yılki başkanlık seçimlerinden önce, Donald Trump’ı ‘adaylıktan devirmeye’ yönelik hamlede bulunduğu öne sürüldü.

Trump’a darbe planlıyordu

Yerel basında çıkan haberlere göre Pence, geçen yıl Ekim ayında Trump’ın medyaya yansıyan ses kaydının ardından, Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimleriyle ‘adaylık pazarlığı’ yaptı. Trump’ın 2005 yılına ait ses kaydında, o zamanlar ‘Access Hollywood’ programının sunucusu olan, eski Başkan George W. Bush’un yeğeni Billy Bush’la ve kimliği belirsiz bir şahısla yaptığı konuşmada kadınları aşağılayan sözler sarfetmesi, Cumhuriyetçi Parti çevrelerinde büyük tepkiye neden olmuştu.

Telefona çıkmadı

Gelişmelerin ardından bir süre Trump’ın telefonlarına çıkmayan Pence’in, sadece başkan yardımcılığı adaylığından çekilmeyi planlamadığı, aynı zamanda Trump’ın yerine başkan adayı olmayı da gözden geçirdiği belirtiliyor. Pence o dönemde Trump’ın yerinde gözü olduğu iddialarını reddetmişti.

‘AŞAĞILIK BİR İNSAN’

Trump’ın seçim kampanyasında görev almış bazı yardımcıları, ABD Başkanı’nın geçmişte sarfettiği kadınları aşağılayan sözlerinin, Başkan Yardımcısı Pence’in eşi Karen’ı ‘çileden çıkarttığını’ iddia etti. Trump’ın 2005 yılına ait ses kaydını dinledikten sonra öfkelenen Karen Pence’in ABD Başkanı için “O çok aşağılık birisi” şeklinde sözler sarfettiği belirtiliyor.

Haberin Devamı