Gazete Vatan Logo

Trump'a bir günde 600'den fazla protesto!

Trump'ın göreve başlamasının ardından, dünya genelinde 600'den fazla Trump karşıtı gösterisi düzenlendi. ABD'nin New York şehrinde çoğunluğu kadınların ve gençlerin oluşturduğu 250 bin civarındaki Amerikalı da Trump'ı protesto etti. ABD'nin eski Dışişleri Bakanı John Kerry ise köpeğiyle birlikle Washington'daki Trump karşıtı gösteriye katıldı.

Trump'a bir günde 600'den fazla protesto!

Protestolara destek veren insan hakları savunucusu Gloria Steinem, “Bizi bölmeyi deneme. Eğer Müslümanlara kayıt yaptırmaya zorlarsan, hepimiz Müslüman olarak kayıt yaptırırız" ifadelerini kullandı.

Washington, New York, Chicago, Los Angeles, Londra, Paris, Berlin... Trump'ın başkanlık görevine resmen başlamasının ardından tüm dünyada protestolar düzenlendi. Protestoların en büyüğü ise, Kadınların direnişi' (Women's March) adı altında düzenlenen Washington ve New York'ta yapıldı.

BBC News, yemin töreninin ardından dünya genelinde 600'den fazla Trump karşıtı protesto düzenlendiğini duyurdu. Protestolarda, aşırı ırkçı söylemlerde bulunan Donald Trump'a karşı 'birlik' olma çağrıları yapıldı.

Londra'dan protestolara destek

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

ABD merkezli sivil toplum hareketlerinin organize ettiği ve İngiltere'deki birçok uluslararası STK'nın da destek verdiği yürüyüş çerçevesinde her yaş grubundan çok sayıda kişi soğuk havaya rağmen ABD'nin Londra Büyükelçiliği önünde toplandı.

Haberin Devamı

Paris'te Trump karşıtı yürüyüş

Fransa'nın başkenti Paris'te binlerce kişi ABD Başkanı Donald Trump karşıtı gösteri düzenledi. Eyfel Kulesi yakınlarındaki Trocadero Meydanı'nda bir araya gelen çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 2 bin gösterici Paris Barış Anıtı'na kadar yürüdü.

Gana

Afrika ülkesi Gana'da binlerce kişi, başkent Accra'daki ABD Büyükelçliği binası önünde toplandı. "Kadınlar Yürüyüşü"ne destekleyen göstericiler, "Sesimizi duy", "Kadınlar yürüyor", "Adil olmak için yürüyoruz", "Herkes için adalet" yazılı dövizler taşıdı.

Hollanda

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da da yüzlerce kişi Müze Meydanı'nda toplandı.

Japonlar da sokaktaydı

Japonya'nın başkenti Tokyo'da binlerce gösterici Trump'a karşı yürüdü. Göstericiler Obama lehinde tezahüratlarda bulundu.

Müslümanlara destek açıklamaları yapıldı

Protesto yürüyüşünde konuşan insan hakları savunucusu Gloria Steinem “Bizi bölmeyi deneme. Eğer Müslümanlara kayıt yaptırmaya zorlarsan, hepimiz Müslüman olarak kayıt yaptırırız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı