Gazete Vatan Logo

Trump: Türkiye inşaatta büyük fırsatlar barındırıyor

Trump Towers’ın Avrupa’da ilk projesi olacak Şişli Trump Towers’ın tanıtım partisi önceki akşam gerçekleştirildi

Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump da, Doğan Ailesi, Taşyapı İnşaat ve Yeşil İnşaat ile birlikte ev sahibi olarak partiye katılırken “İstanbul inşaatta büyük potansiyel barındırıyor” dedi

Emlakta tartışmasız dünyanın en büyük markası olan Donald J. Trump’a ait Trump Towers, İstanbul’da yükselmeye hazırlanırken projenin ev sahipleri Doğan Ailesi, Taşyapı İnşaat, Trump Organization ve Yeşil İnşaat, projeyi İstanbul’da tanıttı. Geçen hafta projenin ilk adımı olarak New York’ta atılan imzalardan sonra İstanbul’da yapılan tanıtım gecesine Donald Trump’ın kızı Ivanka da katıldı.

Gece boyunca sempatik hareketleri ve güzelliği ile ilgi çeken, gelen davetlilerle tek tek tanışan Ivanka Trump, inşaatta İstanbul’un çok büyük bir potansiyel barındırdığını bu yüzden Avrupa’da ilk projelerine bu gizemli şehirden başlamayı tercih ettiklerini söyledi. Ivanka Trump, İstanbul’un iyi bir pazar olduğunu, projenin dışının aynı kalacağını, ancak iç dekorasyonda değişiklikler yapılabileceğini kaydetti. Emlakta Trump markası ultra lüks konsepti ile tanınıyor.

Hilton Convention Center’daki kutlamada, Trump Towers da İstanbullularla buluştu. İki kule ve bir alışveriş merkezinden oluşacak Trump Towers, yaklaşık 23 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ediliyor. Trump Towers İstanbul’un 2010 yılında tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Avrupa’da ilk olarak Türkiye’de yükselecek Trump Towers’da ayrıca sinema salonları, dünyaca ünlü güzellik ve fitness merkezleri, restoranlar ve kafeler de yer alacak.

Burada yapacağımız projeye çok inanıyoruz

* Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump gecenin en ilgi çeken kişisiydi. Ivanka Trump gecede tercümanı ile birlikte davetliler arasında tur attı.

* Ivanka Trump ile fotoğraf çektirmek isteyenler kısaca sohbet etme şansını da buldular.

* Trump’ın bize doğru geldiği sırada Uğur Dündar’la haber bültenlerinin reytingini konuşuyorduk.

* Ivanka Trump, Dündar’ı gördüğü anda parmağıyla işaret edip gülerek “Dün sizi televizyonda gördüm” dedi.

* Uğur Dündar hem şaşırdı hem de çok mutlu oldu.

* Ivanka Trump’ın sohbet ettiği kişiler arasında İstanbul Valisi Muammer Güler de vardı. Muammer Güler’e Trump “İstanbul çok etkileyici bir şehir. Çok kısa kalmış olmama rağmen çok etkilendim. Burada yapacağımız projeye çok inanıyoruz” dedi.

* Muammer Güler ise Trump’a “İçinden deniz geçen dünyada başka bir kent yok. İstanbul büyüleyici bir şehir” dedi. Ivanka Trump’ın samimi tavırlarından hoşnut olan İstanbul Valisi bu görüşmenin ardından bizlere (Tayfun Devecioğlu, Ercan İnan ve ben) “İstanbul son zamanlarda yabancıların çok ilgisini çekti. Bundan çok mutlu oluyorum. İstanbul’un ileride çok daha dikkat çekici bir yer olacağına da inanıyorum “ dedi.

* İstanbul Valisi ile ayak üstü sohbetimiz sırasında ”Bir rezidansta oturmayı düşünür müsünüz?” diye sordum. Güler, kısaca “İsterim” dedi ve gerekçelerini söyle sıraladı: “Bizim iş-güç nedeniyle çok yoğun bir tempomuz var. Bu tip bir rezidansta oturduğunuzda gece yarısı kahve servisi alabilirsiniz. Daha doğrusu istediğiniz her hizmet kapınıza anında gelir. Hayatınızı kolaylaştıran bir çok hizmetten faydalanırsınız. Ancak böyle bir yerde oturabilmek için bütçenizin de el vermesi gerekir. Ayrıca tabi ki güvenlik konusu da bizim için önemli. Bu tip yerler çok güzel korunuyor. Biz böyle şeylere de çok dikkat ediyoruz. Ancak şu anda böyle yatırım yapacak durumum yok. Siz fiyatları biliyor musunuz?” diye sordu.

* Ben de en küçük dairenin 600 bin dolar olduğunu duyduğumu, metrekaresinin 10 bin dolar civarında olacağının söylendiğini anlattım. Vali Güler “Valla bizim bütçemizi aşar ama umarım yapılan bütün yatırımlar hedefi bulur” dedi.

Turanlı: Metrekare fiyatı 6-9 bin dolar arasında

Projenin inşaatını üstlenen Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, kutlama sırasında soruları yanıtlarken 2 blok halinde yapılacak, bir kulenin rezidans, bir kulenin de ofis olarak hayata geçirileceği projenin, arsayla beraber 500 milyon dolara mal olmasını beklediklerini, projenin bitiminde 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında gelir öngördüklerini, metre kare birim fiyatının da 6 ile 9 bin dolar arasında değişeceğini söyledi.

Kutlamaya, İstanbul Valisi Muammer Güler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Doğan ailesinden Aydın ve Sema Doğan, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Mehmet Ali Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı ve Ali Sabancı, Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Tayfun Bayazıt, Serdar Bilgili, Murat Yalçıntaş, Erol Aksoy ve Nedim Esgin’in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Haberin Devamı