Gazete Vatan Logo

TRT ve RTÜK’te ilginç atamalar

Türkiye’nİn iki güzide kurumu olan TRT ve RTÜK’te yapılan atamalar ve uygulamalar tartışma yarattı

AKP Batman Milletvekili Ahmet İnal’ın danışmanı Çetin Tüzün ve Siirt’te öğretmenlik yapan Necati Vefa İlhan uzman olarak TRT kadrosuna atandı. RTÜK’te ise kurumun servislerine türbanla bindiği öğrenilen 2’si türbanlı 75 uzman yardımcısı alındı.

Daire Başkanları ve bölge müdürlerinin birçoğunun davalık olduğu RTÜK’te, üyeler kendileri için 2. bin 500 YTL, başkan için ise 3 bin 500 YTL olan kira yardımını alabilmek için evlerini kiraya verip, kendilerine daire kiralattıkları ileri sürülüyor. Atamalarla ilgili iddialar şöyle: Diyarbakır Bölge Müdürlüğü İdari İşler Müdürü Ahmet Atılgan, Bölge Müdürlüğüne vekaleten getirildi. Haber Müdürü Ahmet Çavuşoğlu, Haber Dairesi Başkanı yapıldı. Genel Müdür Şahin, 20 personele de tenzili rütbe verdi. İstanbul TV Müdürü Zafer Karatay, prodüktör olurken, İzmir ve Diyarbakır bölge müdürleri APK uzmanlığına çekildi. Şahin, atamaların yanı sıra 20 yöneticiyle de yollarını ayırdı. Bunlar arasında başta Ali Güney, Muhsin Mete olmak üzere iki genel müdür yardımcısı, İzmir Bölge Müdürü Süleyman Saylan, Diyarbakır Bölge Müdürü Yakup Söğüt ve Haber Dairesi Başkanı Tuğrul Utku da yer alıyor. TRT’ye kurum dışından getirilenlerin başında ise ağırlıklı olarak bakanlık basın müşavirleri, özel kalemleri, bakan danışmanları ve Şahin’in Amasyalı hemşerileri bulunuyor.

RTÜK’te durum

Genel Sekreterlik görevine başlatılan Şeref Ataklı 1998 yılında Adıyaman Gölbaşı’nda kaymakamlık görevi yaparken “irticai faaliyetleri” gerekçe gösterilerek bu görevinden alınarak Ordu Valiliği’nde idari bir göreve getirildi. Başbakan Erdoğan ve Bülent Arınç’ın avukatının kardeşi olan Mehmet Nuri Erikel, Sağlık Bakanlığı’ndan naklen İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı’na atandı. Ataması dava edildi. Aynı ay içerisinde görevine tekrar atandı.

Haberin Devamı