Gazete Vatan Logo

TRT tarihinde bir ilk!

TRT Türk'te ekranlarda ilk kez türbanlı bir spiker yer aldı

Kamuda türban yasağının kalkmasının ardından TRT ekranlarında dün bir ilk yaşandı. Spiker Feyza Çiğdem Tahmaz, dün TRT Türk’teki haber bültenini başörtüsüyle sundu

TRT’de dün akşam bir ilk yaşandı. Kamuda başörtü yasağının kaldırılmasının ardından, TRT Türk’te dün akşam ilk kez ekranlarda türbanlı bir spiker yer aldı. Feyza Çiğdem Tahmaz’ın, TRT Türk’te yayınlanan “Dünyanın Haberi” adlı haber bültenini sunmasıyla, TRT tarihinde ilk kez türbanlı bir spiker ekranlara çıkmış oldu.

Hilal TV’den transfer

Hilal TV’de spiker olan Tahmaz, buradaki görevinden istifa ederek geçtiğimiz günlerde TRT Türk’e geçti. Tahmaz, Eyüp İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde Sosyal Bilimler ve İlahiyat okudu. 2009 yılında TV Net ile televizyon ekranlarına çıkmaya başlayan Tahmaz, Hilal TV’de hafta sonları öğle ve ana haber bültenlerini sunuyordu.

Bir dönem Ak Parti Eyüp İlçe Kadın Kolları’nda da görev alan Tahmaz, bir röportajında, “Başörtülü olarak haber sunmanızla ilgili çevrenizden ne tür tepkiler alıyorsunuz” sorusuna, şöyle yanıt vermişti: “‘Başörtülüsün, TV’de ne işin var’a benzer herhangi bir yaklaşımla karşılaşmadım. Her ne kadar son yıllarda ekranlarda başörtülü sunucu görsek de televizyonlarda başörtülü spiker görmek pek mümkün değil. Ne yazık ki 28 Şubat süreci ile insanlar inançlarından ötürü büyük bir ayrımcılığa maruz bırakıldılar. Artık bunların aşılması gerektiğini düşünüyorum. Benden önce haber spikerliği yapan meslektaşlarımla beraber aslında bir nevi 28 Şubat’ın artık devam etmeyeceğini söylüyoruz.”

Daha önce Kürtçe yayın yapan TRT Şeş’te bir başörtülü spiker program sunmuştu. Feyza Çiğdem Tahmaz, TRT’nin Türkçe yayın yapan kanallarında türbanlı olarak ekrana çıkan ilk kadın spiker oldu.

Haberin Devamı