Gazete Vatan Logo

TRT Genel Müdürü Şenol Göka istifa etti! Yerine...

TRT Genel Müdürü Şenol Göka istifa etti.

TRT Genel Müdürü Şenol Göka istifa etti! Yerine...

TRT Genel Müdürü Şenol Göka istifa etti. Göka'nın istifası da kabul edilidi. TRT Kanunu gereği en kıdemli genel müdür yardımcısı olan Erkan Durdu vekalet edecek. Yerine gelecek yeni ismin açıklanması bekleniyor.

ŞENOL GÖKE HAKKINDA

05.03.1962 tarihinde Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Denizler Köyünde doğan GÖKA, ilk, orta ve lise öğrenimini Denizli’de tamamladı.

Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü’nden 1985 yılında mezun oldu. Aynı yıl TRT’nin açtığı Yardımcı Prodüktörlük sınavını kazanarak TRT’ye giren Şenol GÖKA Yardımcı Prodüktörlük kursunun ardından 20.05.1986 tarihinde TRT Antalya Radyosu’na atandı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyesi de olan GÖKA, TRT’de sırasıyla Prodüktör, Ankara Radyosu Müdürlüğü, Radyo Dairesi Başkanlığı ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2012-2014 yılları arasında geçici olarak Başbakanlık Müşavirliği yaptı. 25.06.2014 tarihinde TRT Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenen GÖKA’nın birçok makale ve tebliğinin yanı sıra, İnsan ve Mekan, Söz Uçar Yazı Kalır, Herhalde İnsan, Siyaset Medya ve Zihnime Yansımalar, Radyo Olmalı, Bir Varmış Bir Nurmuş başlıklı yayınlanmış 6 kitabı bulunuyor. Evli ve 3 çocuk babası olan Şenol GÖKA İngilizce biliyor.

Haberin Devamı