Gazete Vatan Logo

TRT'den çok sert açıklama

TRT, son zamanlarda bazı medya organlarındaki eleştirilere ilişkin, "Bu çevrelerin amaçları bellidir ve TRT hiçbir zaman bu seviyesiz tartışmaların tarafı olmayacaktır. Bu tür seviyesiz tartışma ve polemiklere hiçbir şekilde cevap vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

TRT'den çok sert açıklama

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasının tam metni şöyle:

Son zamanlarda bazı medya organlarında eleştiri sınırlarını aşan, zaman zaman gerçek dışı ve iftiraya varan haber yorum ve yazılarla kurumumuz ve yöneticileri maksatlı olarak bir polemiğe çekilmeye çalışılmaktadır.

Kamu yayıncılığı bilinci ve sorumluluğu ile hareket eden Türkiye Radyo Televizyon Kurumu tüm yayınlarını geçmişte olduğu gibi bugün de büyük bir titizlik ve özveriyle gerçekleştirmektedir. Her gün yüzlerce programın üretildiği bu büyük yapı içerisinde farklı algılamalara neden olabilecek yayınlarla ilgili söz konusu firma, program ve kişilere yönelik işlemler tereddüt etmeden başlatılmaktadır. Yine yayınlarımıza yönelik şikayet, eleştiri ve öneriler ise ilgili birimlerimiz tarafından anında ve titizlikle incelenerek, gerekli işlemler, gerekli uyarılar süratle yapılmaktadır.

Bu itibarla son günlerde bazı çevreler, seviyesiz bir üslupla kurumumuz ve yöneticilerimize yönelik ağır ve mesnetsiz ithamlarda bulunmaktadırlar. Bu çevrelerin amaçları bellidir ve TRT hiçbir zaman bu seviyesiz tartışmaların tarafı olmayacaktır. TRT bugün farklı dillerde uluslararası yayın yapabilen bir dünya markası haline gelmiştir. Bizler için en büyük şeref mili ve manevi değerlerimizi gözeten, ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeden insanımıza ve ülkemize hizmet etmektir. Bu tür seviyesiz tartışma ve polemiklere hiçbir şekilde cevap vermeyeceğimizi belirtir, bu vesileyle tüm halkımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerle tebrik ederiz.

Haberin Devamı

Kamuoyuna saygıyla duyurulur