Gazete Vatan Logo

TRT'den büyük dönüşüm

TRT, Türk Televizyonculuğunda devrim yapmaya devam ediyor.

4 Nisan’dan itibaren TRT Belgesel tamamen HD yayın, kaliteli teknik altyapı ve yepyeni belgesellerle yeni bir dönemi başlatıyor.

13 farklı kanalı ve günlük 312 saat dinamik yayını ile son yıllarda dünya televizyonculuk tarihine adını yazdıran TRT, yeni çağın popüler sinema sektörü olan belgesel alanında da fark yaratmaya hazırlanıyor.

Türkiye’den ve dünyadan yaşam öykülerinin anlatılacağı - doğa, gezi, tarih ve arkeoloji gibi bir çok konuda yepyeni ve kaliteli belgesellerin yer alacağı TRT Belgesel’in yeni yüzü 2 Nisan Perşembe günü TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın da katılacağı lansman gecesiyle izleyicilere tanıtılacak.

Belgesel Tutkunları 4 Gözle 4 Nisan’ı Bekliyor…

Bugüne kadar ağırlıklı olarak yabancı yönetmenlerin gözüyle izlenen belgeseller TRT Belgesel’in yeni vizyonuyla artık Türk Yönetmenlerin gözünden izlenecek.

Afrika’nın doğal hayatından, Anadolu’daki vahşi hayata kadar yurtiçinde ve yurtdışında Türk ekiplerin yoğun bir mesai ve uzun süreli çekimler ile hazırladıkları birbirinden farklı belgesellerin TRT Belgesel’de ekrana gelmesiyle dinamik ve genç neslin ilgiyle takip ettiği bir kanal oluşturulacak.

Haberin Devamı

Belgesel İhracat Eden Bir Kanal

Yepyeni bir format ve yeni bir yüz ile 4 Nisan’da yeni yayın dönemine başlayacak TRT Belgesel’in dünyadaki belgesel kanalları ile rekabet eden, dünyaya belgesel ihracat eden bir kanal olması ve güçlü bir Türk Belgeselciği oluşturması hedefleniyor.