Gazete Vatan Logo

TRT'de memur alımında değişiklik!

İşte o yenilikler...

TRT'de görevli memur statüsündeki personelden üç defa başarı belgesi alarak "Üstün Başarı Belgesi" almaya hak kazananlara en yüksek Devlet memuru aylığının yüzde 200'üne kadar ödül verilebilecek.
Ancak bir malı yıl içinde ödüllendirileceklerin sayısı dolu kadro mevcudunun binde onundan fazla olamayacak.

Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunda Memur Statüsünde İstihdam Edilen Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yeni yönetmelikle, kurumda istihdam edilecek personelde aranacak genel şartları düzenleyen 37. maddenin, birinci fıkrasının c bendi "Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak" olarak değiştirildi.

Giriş sınavında, yazılı sınav zorunlu olmak üzere, kadroların özelliğine göre yönetmelikte yer alan sınav şekillerinden biri veya birkaçı bir arada uygulanabilecek. Yapılan değişiklikle; hukuk müşaviri ve avukat unvanlı kadrolara, Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) grubu puan sırası dikkate alınarak, açıktan atama yapılacak kadro sayısının beş katına kadar belirlenecek adaylar için yapılacak yazılı ve/veya sözlü-mülakat sınavlarındaki başarı sırasına göre atama yapılacak.

Kurum içinde, ayrılmalar dolayısıyla atanan vekil memurlara vekalet görevinin üç aydan fazla devam eden süresi için; kurum dışından veya açıktan atananlara ise göreve başladıkları tarihten itibaren vekalet aylığı ödenecek.

ÜÇ DEFA BAŞARI BELGESİ ALAN "ÜSTÜN BAŞARILI" OLACAK, 2 KATI MAAŞLA ÖDÜLLENDİRİLEBİLECEK

Yeni yönetmelikle "takdirname ve ödül" başlığı da "Başarı, üstün başarı değerlendirmesi ve ödül" olarak değiştirilerek yeniden düzenlendi. Buna göre, kurumda olağanüstü gayret ve çalışmaları ile emsallerine göre başarılı görev yapmak suretiyle; kamu kaynağında önemli ölçüde tasarruf sağlanmasında, kamu zararının oluşmasının önlenmesinde ve önlenemez kamu zararlarının önemli ölçüde azaltılmasında, kamusal fayda ve gelirlerin beklenenin üzerinde artırılmasında veya sunulan hizmetlerin etkinlik ve kalitesinin yükseltilmesinde somut olaylara ve verilere dayalı olarak katkı sağladıkları tespit edilen memurlara Genel Müdür tarafından başarı belgesi verilebilecek. Üç defa başarı belgesi alanlara "Üstün Başarı Belgesi" verilecek.

Üstün Başarı Belgesi verilenlere Genel Müdür tarafından uygun görülmesi halinde en yüksek Devlet memuru aylığının yüzde 200'üne kadar ödül verilebilecek. Eski yönetmeliğe göre, genel müdürün teklifi üzerine yönetim kurulunca iki aylık sözleşme ücretini aşmamak üzere ödül veriliyordu.

Yine, bir mali yıl içinde ödüllendirileceklerin sayısı da yılbaşındaki fiili personel sayısının yüzde 2'sinden fazla olamayacağı yönündeki düzenleme, "dolu kadro mevcudunun binde onundan fazla olamaz" şeklinden değiştirildi. Yıl içinde ödüllendirilen personel sayısı izleyen yılın Ocak ayı sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek.

Yürütülen hizmetlerin özellikleri göz önünde bulundurularak memurların başarı, verimlilik ve gayretlerini ölçmek üzere Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınmak kaydıyla değerlendirme ölçütleri belirlenebilecek.

Haberin Devamı