Gazete Vatan Logo

TRT 1 yayın akışında Diriliş Ertuğrul 83. bölümüyle ekranlarda!

TRT 1’in en sevilen dizilerinden biri olan Diriliş Ertuğrul’un 83. Bölümüne ait fragman geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı. Tarihi sahneler ile birlikte adından oldukça söz ettiren dizinin yeni bölümünde neler olacak? Yaşadığı son şeylerin ardından en yakınındaki kişilerden dahi şüphe eden Vasilius’un yeni hedefi Dündar Bey oluyor. Peki ya Dündar Bey ölecek mi? İşte detaylar…

TRT 1 yayın akışında Diriliş Ertuğrul 83. bölümüyle ekranlarda!

TRT 1’in tarihi konuları ele alan dizisi Diriliş Ertuğrul’un yeni bölüm fragmanında yaşanan olaylar izleyicileri meraka sürüklüyor. Özellikle Ertuğrul’un kardeşi olan Dündar Bey konusunda herkes merak içinde yeni bölümün yayınlanmasını bekliyor. Diriliş Ertuğrul’un yeni bölümü ise 5 Nisan Çarşamba Günü haberlerin hemen ardından saat 19:45’de TRT 1 ekranlarında olacak!

TRT 1 YAYIN AKIŞI İÇİN TIKLAYINIZ!

YENİ BÖLÜMDE NELER YAŞANACAK?

Diriliş Ertuğrul’un 83. Bölümüne ait fragmanda Ertuğrul’un Çavdar obası alplarından Yağız’ı kullanıp Vasilius’u büyük bir tuzağa çektiği, askerlerini öldürerek Teo’yu esir aldığı görülüyor. Vasilius Ural’ın kışkırtması ile birlikte Helena’yı denemiş ve ona bir sır vermiştir. Vasilius sırrının Helena tarafından Ertuğrul’lara iletildiğini düşünerek öfkeye kapılmış ve Helena’yı zindana atmıştır. Fakat Ertuğrul, Yağız alpın cesedini bir notla birlikte gönderince tüm düğümler çözülmüş ve her şeyin Ertuğrul tarafından düzenlenmiş bir oyun olduğu ortaya çıkmıştır. Böylelikle Ural’a güvendiği için hem askerlerinden olan hem de neredeyse sevdiği kadını öldürme eşiğine gelen Vasilius büyük bir öfke ile Ural’a saldırır. Peki Ural Vasilius’un bu öfkesinden kurtulabilecek midir?

Haberin Devamı

Bir diğer yandan ise Dündar, Günyeli ile arasında olan ilişkinin üzerine her geçen gün daha da gitmektedir. Dündar, Günyeli ile samimi duygular yaşamaya devam etse de Günyeli babasının vermiş olduğu tavsiye ile birlikte kaleyi içerden fethetmeye çalışmaktadır. Hayme bu meseleye her ne kadar olumlu baksa da Dündar’ın gidişatında ve Günyeli’nin tavırlarında bir olumsuzluk sezer. Bu sebepten dolayı da temkinli bir şekilde hareket etmektedir. Peki Dündar’ın Günyeli’ye olan zaafı nelere mal olacaktır?

SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Karacahisar kalesindeki komutanları öldüren Samsa, Turgut ve Kutluca, kaleye giriş ve çıkışların yasaklanmasının ardından zor bir durumda kalsalar da Helena’nın yardımıyla birlikte tünelden kaçarak bu zorlu durumdan kurtulmayı başarmışlardı. Bu bir yana Helena, onlara çok önemli bir bilgi getirmişti. Bu bilgi ile birlikte Ertuğrul’lar Vasilius’un getirmiş olduğu mühimmatları elde etmeyi başardı. Mühimmatları Ertuğrul’lar tarafından el koyulan Vasilus aldığı darbelerden dolayı sinirden kudurmuştur. Artık Vasilius’un iplerini tutmak oldukça zor olacaktır. Peki, Vasilius’un bir sonraki adımı ne olacaktır? Ertuğrul, Vasilius karşısında nasıl bir karşı hamle yapacaktır? Kutluca, Turgut ve Samsa’nın tüm yaptıklarından sonra yine de kaleden çıkmayı başarmaları, Vasilius’u şüpheye düşürecek ve onu en yakınlarından dahi şüphe duymaya itecektir. Böylece Vasilius, şüphesinin peşinden koşarak suçluları bulmaya çalışır. Bunun için de oldukça zeki bir plan yapan Vasilius’un isteğine ulaşıp ulaşmayacağı yeni bölümde belli olacak!

Haberin Devamı

Diğer taraftan Dündar gittikçe Günyeli’ye bağlanırken, Günyeli ise gün geçtikçe Halime Ana’ya kendini sevdirtir. Halime bu durumdan oldukça rahatsız olmaktadır. Ertuğrul, Dündar’ı Günyeli konusunda uyarmıştır. Peki Dündar, abisinin ihtarlarını dikkate alacak mıdır?

Haberin Devamı