Gazete Vatan Logo
Magazin Troya efsanesini sahneye taşıyor

Troya efsanesini sahneye taşıyor

Adı sonra 'Anadolu Ateşi'ne dönüşen "Sultans of the Dance" topluluğunun yaratıcısı Mustafa Erdoğan, Brad Pitt'in "Troy" filminde canlandırdığı Truva Savaşı'nı müzikal hale getiriyor

Erdoğan, 120 kişilik dans ekibiyle hazırlıklarını sürdürdüğü yeni projesinde dekor ve kostümler için 500 bin dolarlık harcama yapacaklarını, gösterinin toplanı maliyetinin ise 1.5 milyon doları bulacağını söylüyor. Erdoğan, önümüzdeki Ekim'de sahnelenecek gösteriyle ilgili sorularımızı yanıtladı.

* Bu proje öncesinde filmden etkilendiniz mi?
Filmle hiç ilgisi yok. Bu proje üzerinde 5 yıldır çalışıyorum. Troya öyküsüne özel bir ilgim var.

* Troya'da ne izleyeceğiz?
O dönemden hareketle özgün koreografiler, Anadolu danslarının o dönemdeki yorumları, müzikleri.. Anadolu'daki bütün savaş danslarını kullanacağız. Örneğin, kılıç-kalkan dansının Troya'dan bu yana bu topraklarda yaşadığına inanıyoruz. Tarih danışmanı Nezih Başgelen gözetiminde çalışıyoruz. Zülfü Livaneli ve Taşkın Sabah da müzik danışmanlığımızı yapacak.

* Troy filmi çok ses getirdi. Bu sizin için avantaj mı olur, dezavantaj mı?
Bunu düşündük ve lehimize olacağına karar verdik. Çünkü bilindik bir hikaye olacak. Titanic filminin estirdiği rüzgardan sonra, Titanic müzikaline şu anda Avrupa'da bilet bulunamaz durumda olması da bizim için güzel bir örnek.

* Hikayenin can alıcı noktası Truva Atı... Bunu nasıl halledeceksiniz?
Çizimi geldi, onaylanınca inşa etmeye başlayacağız. Bizimki Türkiye'deki ata daha çok benziyor çünkü filmdeki atı beğenmedim. Ata benzemiyor bence.

* Ya Helen'i kim canlandıracak?
Helen'i henüz bulamadık. Çünkü dünyanın gelmiş geçmiş en güzel kadını olarak adlandırılıyor. Hem de bu koreografiyi kaldırabilecek bir dans kapasitesinin olması lazım. Araştırıyoruz.

Haberin Devamı