Gazete Vatan Logo

Troy her cüzdana girip yurt dışına açılacak

BKM tarafından geliştirilen milli kartlı ödeme yöntemi ve markası TROY’la her cüzdana girmeyi hedeflediklerini belirten BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, uluslararası bir iş ortaklığı için görüştüklerini söyledi. Canko, 2 ay içinde anlaşmanın imzalanacağını söyledi.

Troy her cüzdana girip yurt dışına açılacak

Bankaların ortak platformu Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından geliştirilen kartlı ödeme yöntemi ve markası TROY, altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından artık cüzdanlara girdi. BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, TROY’un ilk kez tanıtıldığı 1 Nisan 2016’dan bugüne kadar geçen sürede ürünün gelişimini ve markaya dönüşme hikayesini anlattı. “Bundan böyle kartların sağ alt köşesinde bir Türk markası var” diyen Canko, 15’i banka olmak üzere toplam 16 kurumun TROY markalı kart vermeye hazır olduğunu anlattı.

Kalan 13 kart ihraç eden banka ile görüşmelerin sürdüğünün ve bu bankalarında TROY’a sıcak baktığını, bugün itibariyle 200 bini aşkın TROY logolu kart bulunduğunun altını çizen Canko, “Hedefimiz yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumuna giden bu yolda tüm bankaların TROY logolu kartlarını kullanıcılara sunması ve her cüzdanda en az bir TROY logolu kart bulunması” diye konuştu.

2 ay içinde imzalanacak

Canko, hedeflerinin mevcut kart pazarından pay kapmak değil, kartlı ödemelerin yüzde 40’larda bulunan tüketim harcamaları içindeki payını yüzde 60’lara çıkartmak olduğunu söyledi. TROY kartların POS, ATM ve e-ticaret sitelerinde yüzde 100 kabulünün sağlandığını ifade eden Canko, uluslararası bir anlaşma ile TROY’un dünyanın her yerinde kabul göreceğini söyledi. Uluslararası bir iş ortaklığı için görüşmeleri sürdürdüklerini belirten Canko, 2 ay içinde bu anlaşmanın imzalanacağını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Ekonominin tarihi bu topraklarda yazıldı
BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, Türkiye’nin kendi ödeme yöntemi markasını yaratmasının tesadüf olmadığını, ekonominin kitabının tarih boyunca bu topraklarda yazıldığını belirtti. Canko, paranın, ticaretin ve borsanın Anadolu’da doğduğunu da sözlerine ekledi.