Gazete Vatan Logo

Trend saç bandı ve zincir

Sezonun öne çıkan trendi aksesuar. Valentino, Versace, Elie Saab gibi öne çıkan markalar bu furyaya fazlasıyla hizmet ediyor. Özellikle saçınıza bir aksesuar takmadan dışarı çıkmayın deriz...

Trend saç bandı ve zincir

Hepimiz couture giyinmeyi severiz ancak gerçekte durum bundan biraz daha karmaşıktır. Her parça, baloya uygun abartılı bir tasarım olmasa da olanlar gardıropları ayrı kılan ve ayrıcalık (ve tabi ki biraz da kıskançlık) sağlayan parçalardır. Ancak bu hayal kuramayacağımız ve geçtiğimiz hafta Paris’te podyumda hoş karşılanan koleksiyonlardan bir şey alamayacağımız anlamına gelmez. Sonuçta onlar, yine kendilerinin ilham panoları.

Bu sezon aksesuarların ön plana çıktığı bir sezondu. Bu aksesuarlar fark edilmek için oradaydılar. İlk önce, aslında sonradan oldukça trend olan, “Bir Yaz Gecesi Rüyası”nda sıkça tekrarlanan başlıklar vardı önce Versace’de karşımıza çıktı ve sonra Valentino, Alberta Ferretti ve Dolce & Gabbana’da olduğu gibi Elie Saab’da da. Yaz gelinleri şunu bir kenara not etmeli ki bu başlıklar, ince bir zarafetin somut örnekleridir ve her görünüme romantizm katarlar. Dolce’de yükseklik ve taşkın bir görüntü amacıyla bunlara çiçekler ve tüyler eklenirken Ferretti’de bir başlık etkisi yaratmak amacıyla saç örgülerinin arasına ışıltılı kurdeleler yerleştirilmişti.

Haberin Devamı

Küçük kolyeler ve büyük saç tokaları kullanın

Daha önce size baş ve boyun aksesuarlarını birlikte kullanmamanız söylenmiş olabilir ancak Valentino bunun nasıl mümkün olabileceğini gösterdi. Altın sallantılı kolyeler ve şekillendirilmiş parçalar, saça bir taç gibi yerleştirilen altın halkalarla birlikte kullanılmıştı. Bunun daha günlük bir versiyonu, büyükçe bir saç tokası ya da Prada’nın 2016 ilkbahar/yaz koleksiyonunda görebileceğimiz, tek tarafa kaymış gibi görünen küçük kolye benzeri aksesuarlar olabilir. Ancak bunlar daha fazla olanın daha iyi olduğu ve aksesuarları üzerimize tepeleme doldurmak demek değil. Bu dikkatlice değerlendirilip seçilmiş ve göze çarpan bir etki yaratabilmek adına şeklen ve ya boyut olarak büyük parçalarla ilgili bir konu.

Ağırbaşlı aksesuarlar

Sonra Dior’da boyunlarda, ilk olarak markanın 2016 erken ilkbahar-yaz koleksiyonunda, çantaların saplarında görmeye başladığımız devasa ağır zincirler vardı. Çapa benzeri görünümleri olan bu aksesuarlarda, zincirler ve toplar zekice bir araya getirilmişti. Yeni sezonda takılarınızda, yeni ve taze bir görünümü olan XL boyutları da değerlendirmeye başlayın. Bu parçalar arzulanan ve isabetli seçimler olacaktır.

Haberin Devamı

Giambattista Valli’de de ağırbaşlı aksesuarlara yönelik bir destek vardı. Gözlükler, sıklıkla olduğu gibi, soğan biçimli sinek gözü formundaydı ve yelpaze benzeri küpelerle bir arada kullanılmıştı. Zarafet adına boyları kısalmamıştı ancak genel görünümleri basitti. Odak noktası çiçek nakışları ve parlak payet parçalardı.